Diamanten echtpaar krijgt burgemeester op bezoek | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>'Diamanten' paar Willem en Dinie krijgt cadeau van burgemeester. Foto: Karin Stronks</p>

'Diamanten' paar Willem en Dinie krijgt cadeau van burgemeester. Foto: Karin Stronks

Diamanten echtpaar krijgt burgemeester op bezoek

‘Hij kwam, zag en overwon…’

Door Karin Stronks

AALTEN – Willem en Dinie Nijenhuis-Schoppers zijn 19 januari zestig jaar getrouwd. Ze krijgen bezoek van burgemeester Anton Stapelkamp die een grote doos bloemen en een kaart voor het diamanten echtpaar meebrengt. Willem komt uit Vorden, Dinie is geboren Aaltense. Dinie en Willem hebben elkaar leren kennen bij een motormarkt bij Willem thuis. Dinie haalt glimlachend de herinnering op: “Ik was daar met mijn broer Bennie en heb toen Willem ontmoet. Ik had nog een ander vriendje maar Willem kwam, zag en overwon…”

Willem heeft gewerkt bij Appie de Jong, tegenwoordig Hameland Snack aan de grens. Later werkt hij bij de fietsenzaak Frits Kemping onder aan de Landstraat waar nu een kapsalon gevestigd is. Willem en Dinie zijn allebei 81 jaar, ze hebben vier kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Ze praten met de burgemeester over het huwelijk, het ouder worden samen, dankbaarheid, de grote gezinnen waarin beide opgroeien, Willem komt uit een gezin met elf kinderen. “Het is vallen en opstaan met elkaar, natuurlijk hebben we ook meningsverschillen”, vertelt Dinie.

‘Ik heb
gisteren de
boel nog
wel even
afgestoft’


In de woonkamer is goed te zien wat de hobby’s zijn van Dinie en Willem. Beeldjes en schilderijen van katten en tijgers sieren de muren en kasten, naast tandwielen, klassieke motoren en oldtimer auto’s. Een grote rode kater komt de kamer binnen lopen en kijkt loom wat er allemaal aan de hand is. “Oh, u komt uit Vorden”, zegt burgemeester Anton Stapelkamp, “daar wonen welgestelde lui!” Willem beaamt dat: “Mijn ouders woonden bij de notaris en de burgemeester in de straat!” Dinie is geboren in Aalten en groeit op in een gezin met acht kinderen.

Door de maatregelen rondom corona kunnen Willem en Dinie niet veel bezoek ontvangen. “Het is jammer maar we moeten ons aanpassen en dat komt wel goed. Een groot feest zit er niet in”, aldus Willem. Dinie mist het zwemmen en gym. Ze zegt: “Dat doe ik al dertig jaar! Het sociale leven staat wel een beetje stil nu.” Dochter Wilma is mantelzorger voor haar ouders. “Op dinsdag hebben we hulp. Eerst dacht ik, ik doe het zelf wel, maar nu vind ik het best fijn dat we hulp hebben”, vertelt Dinie. Ze vervolgt met een lach: “Ik heb gisteren de boel nog wel even afgestoft!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden