Groep 8 Triangel Hoog houdt actie voor kerstwensen | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Groep 8 van Triangel Hoog met juf Gerdien en meester Bernd. Foto: Lydia ter Welle
Groep 8 van Triangel Hoog met juf Gerdien en meester Bernd. Foto: Lydia ter Welle

Groep 8 Triangel Hoog houdt actie voor kerstwensen

AALTEN - Groep 8 van de basisschool de Triangel Hoog is een actie begonnen om te zorgen dat zoveel mogelijk ouderen en andere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, een kerstwens krijgen toegestuurd of een kerstknutselwerkje krijgen bezorgd. Er wordt zelfs een promotiefilmpje opgenomen om iedereen op te roepen om zoveel mogelijk adressen door te geven waar zo'n verrassing in goede aarde zou vallen.

Door Lydia ter Welle

Juf Gerdien Huinink vertelt dat een ouder van een leerling met het idee kwam. "Zij werkt in de zorg, en weet dat kaartje of iets dergelijks zeer op prijs gesteld wordt. Een kaartje in de bus is een verrassing voor de ontvanger, goed voor een glimlach en een fijn gevoel. Dat weten wij ook uit onze contacten met 't Hoge Veld. Voor de bewoners daar maakten we altijd al een kerstwens, en nu in de coronatijd wordt er eens per maand, telkens door een andere groep van deze school, is leuks gemaakt en naar 't Hoge Veld gebracht, als hart onder de riem. Triangel Laag doet het zelfde, maar dan bij Beth San."

De leerlingen hopen dat er veel mensen zijn die zichzelf of een ander ander aanmelden voor een kaart. Dat kan via Groep8triangelhoog@gmail.com.. Een van de leerlingen: "Want we weten natuurlijk niet wie het leuk zou vinden en waar die persoon dan woont. En omdat waarschijnlijk niet veel mensen zichzelf aanmelden, hopen we dat anderen dat voor hen doen. Dus als je iemand kent die wel een blij moment kan gebruiken: geeft de naam en het adres door via ons e-mailadres."

Er wordt zelf een promotiefilmpje gemaakt; zodra dat klaar is, komt het op de website van de school en ook op de website van Aalten Vooruit. Tijn vertelt: "Mijn oma (overgrootmoeder; red.) van 91 jaar zei direct ja toen we haar vroegen of ze mee wilde doen. Ze zei wel: 'Ik ben niet eenzaam hoor, maar ik weet dat anderen dat wel zijn, en het misschien niet durven te zeggen. Daarom wil ik graag meedoen, om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen worden aangemeld via Groep8triangelhoog@gmail.com.. "

En als daardoor nu eens heel veel worden aangemeld? "Dan gaan we hard werken om alle kaarten en werkjes klaar te krijgen. Groep 8 van de Triangel Laag helpt ook, en als het nodig is, gaan ook andere klassen van onze school meehelpen met maken van de kaarten en de werkjes en met het bezorgen ervan", is het antwoord.

Juf Gerdien voegt nog toe dat ook op de basisschool in Barlo een soortgelijke actie is gestart. "Maar iedereen mag naam en adres mailen naar Groep8triangelhoog@gmail.com, om zichzelf aan te melden, of om iemand anders op te geven."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden