<p>Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Geert Wevers</p>

Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Geert Wevers

Oplossing zoekplaatje: Bredevoortsestraatweg

AALTEN - Een zoekplaatje gefotografeerd van bovenaf. Met een beetje speurwerk was deze foto uit 1972 wel herkenbaar, zo bleek uit de reacties.

Gerrit Stronks: "De foto is van begin jaren zeventig. We zien hier de kruising van de Bredevoortsestraatweg en de Hessenweg. De straat naar de Julianaschool, nu Nieuw Hessen, is er nog niet. De school werd geopend in 1976. Bij het tankstation van Wikkerink staat nog het huis van 'oma Wikkerink', nu is het winkel en showroom. Rechts zien we garage Blekkink. Rechts zien we een stukje Ringweg. Links boven zien we het terrein van de gesloopte gasfabriek. Rechts onder zien we de nrs. 86 en 88. Wij kwamen in 1969 wonen op nr. 86. Verrassend om zo'n luchtfoto te zien van 'ons' deel van Aalten."

Elly te Brake schrijft: "Volgens mij is dit het kruispunt van de Hessenweg met de Bredevoortsestraatweg. Rechts zie ik garage Blekkink. Bovenaan zien we de Ringweg, die liep vroeger helemaal door. Aan de linkerkant zien we de gastank van de gasfabriek."

Famke Damen: "Mijn ouders en ik hebben het zoekplaatje geprobeerd te ontcijferen uit de Aalten Vooruit en denken dat we hier de Bredevoortsestraatweg, kruising Hessenweg zien. Ook het stukje wat nu Kraaienboom is, waar wij zelf nu wonen, staat afgebeeld."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden