Bernard en Hermien Somsen, met naast hen burgemeester Stapelkamp die hen namens de gemeente Aalten kwam feliciteren. Foto: Lydia ter Welle
Bernard en Hermien Somsen, met naast hen burgemeester Stapelkamp die hen namens de gemeente Aalten kwam feliciteren. Foto: Lydia ter Welle

Bernard en Hermien Somsen 65 jaar getrouwd

Algemeen

AALTEN - Bernard (1928) en Hermien (1933) Somsen-Klanderman waren op woensdag 23 september 65 jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan kwam burgemeester Anton Stapelkamp het paar een boeket bloemen overhandigen en de felicitaties namens de gemeente Aalten overbrengen. Dat gebeurde in de tuin van Beth San. De bruidegom, die steeds meer hulp nodig heeft omdat zijn benen niet meer willen wat hij wil, woont sinds een week of zes in Beth San. Zijn echtgenote woont nu nog in de Stegemanhof, maar zal zo spoedig mogelijk ook naar Beth San verhuizen.

Door Lydia ter Welle

Het bruidspaar leerde elkaar kennen bij een muzikaal festijn in Dinxperlo waaraan zowel Jubal uit Varsseveld (waarvan Hermien lid was) als Advendo Lintelo (de muziekvereniging waar Bernard speelde) deelnam. Daar sloeg de vonk over. Na de verkeringstijd volgde het huwelijk, waarna het echtpaar een boerderij betrok, eerst aan de Brakenweg, en later aan de Akkermateweg in Lintelo. Bernard en Hermien Somsen kregen zes kinderen, drie zoons en drie dochters, en inmiddels zijn er ook al tien kleinkinderen en zelfs al achterkleinkinderen. Tot verdriet van het echtpaar Somsen zijn hen al twee kinderen ontvallen.

De bruidegom heeft altijd met hulp van zijn vrouw het werk op de boerderij voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij zich jaren ingezet als beheerder van de kinderboerderij, en fungeerde hij als chauffeur op de buurtbus. En vele jaren had Bernard ook een krantenwijk. Zijn vrouw verzorgde het huishouden en de kinderen en steunde haar man waar het kon. Ze is - nog steeds - vlot ter been. Het echtpaar is dankbaar voor de goede zorg, maar hoopt wel zo snel mogelijk weer samen te zijn, in Beth San.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant