Nationale Kinderboekenzwerfdag

AALTEN - Op woensdag 30 september is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook ‘t Noorden doet mee.

Het team van 't Noorden zegt: "Wij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Let op: tussen 11:00 en 20:00 uur kun je, je boekjes komen brengen en ophalen."

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation ’t Noorden kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Tussen 11:00 en 20:00 wordt er een boekenspoor neergelegd en is de StationsChef aanwezig en neemt je graag mee in de trein. De StationsChef kan ook helpen met de zwerfstickers plakken op een zwerfboek.

KinderzwerfboekStation
Op de Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers te vinden. Die kunnen kinderen op de boeken plakken die zij willen laten zwerven.


www.kinderzwerfboek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden