Een foto uit de serie Arcadië. Foto: Gerrit Korn
Een foto uit de serie Arcadië. Foto: Gerrit Korn

Nieuwe expositie FotoKabinet: Arcadië

AALTEN - Fotograaf Gerrit Korn exposeert van 19 september tot 3 december zijn fotoserie 'Arcadië’ bij Oerkroeg Schiller in Aalten. De titel verraadt al wat er te zien is: dromerige beelden in rijke aardse tinten. De beelden zijn vervaardigd met behulp van oude fotografische technieken.Het lijken herinneringen aan een oude stad, een chique boulevard of een park met trappen, fonteinen en rustieke villa’s.

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC). De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto-exposities te realiseren. Het doel is om de fotografie die daar getoond wordt aan te passen aan de sfeervolle locatie.

Het OFC bestaat uit negen fotografen die al dan niet beroepsmatig als fotograaf werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal. Individuele leden exposeerden in binnen- en buitenland en wonnen internationale prijzen. De leden zijn: Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Gerrit Korn, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven en Dinie Wikkerink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden