Michael Vaags kopt de enige goal van de wedstrijd binnen. Foto: Cor Hinkamp
Michael Vaags kopt de enige goal van de wedstrijd binnen. Foto: Cor Hinkamp

AZSV wint op karakter van SC Genemuiden

AALTEN - AZSV heeft ook de tweede wedstrijd in de hoofdklasse B winnend afgesloten. SC Genemuiden werd in een zwaarbevochten duel met 1-0 verslagen door een kopbal van Michael Vaags, die wederom uit een corner toesloeg. Genemuiden drukte AZSV in de slotfase flink terug, maar doelman Jasper te Kolste kwam niet in de problemen.

Trainer Dave de Jong moest Bram Rensing vervangen, die zich voegde bij het rijtje geblesseerden van Jonathan Goosen, Joost Rasing, Luka ter Haar en Julian Duenk. Hij zette Sebastian Navis als linksback in zijn opstelling, die een uitstekend duel speelde. SC Genemuiden begon met veel pressie op de Aaltense verdediging, maar de eerste kans was voor AZSV. Een schot van Niek te Veluwe ging net naast op aangeven van Koray Arslan. Daarna moest Jasper te Kolste handelend optreden bij een vrije trap van Kay Velda. Kort daarna zorgde Nick van Breugel voor gevaar…hij passeerde zijn directe opponent en schoot de bal in het zijnet. Halverwege het eerste bedrijf kreeg AZSV de beste kans. Na een fraaie aanval gaf Freek Mulder de bal goed voor op Nick van Breugel, maar zijn kopbal kon doelman Patrick Jansen niet verontrusten.

In de tweede helft ging AZSV goed door. Een crosspass van Yordi Orriëns werd door Jardell Kruidbos direct voorgegeven, maar Matthias Breman redde net voor Niek te Veluwe kon intikken. Na ruim een kwartier in de tweede helft kwamen de roodwitten aan de leiding. Een corner van Kars Vierwind werd door Michael Vaags ingekopt, 1-0. Een kwartier voor tijd wist Michael Vaags zich opnieuw te onderscheiden, maar nu in verdedigend opzicht. Bij een voorzet van invaller Brian Snijder haalde hij de bal weg voor de voeten van de inkomende Sijmon Eenkhoorn. Kort daarna schoot Jardell Kruidbos de bal nog goed in, maar Patrick Jansen stond op zijn post. In de slotfase gooide de ploeg van trainer René van der Weij alles naar voren. Dat zorgde voor veel kopduels, maar de AZSV-defensie bleek onklopbaar.

AZSV voert samen met SDC Putten, Berkum en Flevo Boys de ranglijst aan in de hoofdklasse B, voor wat het op dit moment waard is.
Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij RKAV Volendam, dat met 1-3 won bij NSC Nijkerk.

Statistieken
AZSV-SC Genemuiden 1-0 (0-0. 63. 1-0 Michael Vaags.Scheidsrechter S. van der Vrande uit Driel gaf gele kaarten aan Kars Vierwind van AZSV en aan Sijmon Eenkhoorn, Arend van de Wetering en Rens van Benthem van SC Genemuiden.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Michael Vaags, Yordi Orriëns, Sebastian Navis, Niek te Veluwe, Kars Vierwind (88. Sjoerd te Boekhorst), Erwin Nieuwboer, Jardell Kruidbos (88. Koen Maatkamp), Nick van Breugel, Koray Arslan (72. Freek Gesthuizen).
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (46. Matthias Breman), Arend van de Wetering, Omar Kavak (65. Brian Snijder), Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn, Ramon Beens (78. Niek van Dijk), Rens van Benthem, Jur van Dalfsen, Nick Buitink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden