'Eindelijk! Bevrijd!'is een voorstelling vol humor, verstlling en spektakel. Foto: Ron Vos fotografie
'Eindelijk! Bevrijd!'is een voorstelling vol humor, verstlling en spektakel. Foto: Ron Vos fotografie

Openluchttheater kinderen met Historiater: 'Eindelijk! Bevrijd!'

AALTEN - Zaterdag 22 augustus is de vijfde voorstelling in het openluchttheater bij kinderboerderij De Ahof in Aalten. Dit keer theater van gezelschap 'Historiater' met de voorstelling 'Eindelijk! Bevrijd!' voor kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar.

In deze voorstelling duiken makers Anke Spieringhs en Daan Helmendach in hun familiegeschiedenis over de Tweede Wereldoorlog. Al hun grootouders hebben te maken gehad met deze turbulente tijd en in hun onderzoek stuitten Anke en Daan op twee bijzondere avonturen. Wat voor invloed heeft de oorlog gehad op de levens van deze grootouders? En wat hebben zij doorgegeven aan Spieringhs en Helmendach? En: waarom vindt men het zo belangrijk om te herdenken? ‘Eindelijk! Bevrijd!’ is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar, ongeacht historische kennis. Een voorstelling vol humor, verstilling en spektakel over de Tweede Wereldoorlog.
Een week later is de laatste voorstelling: 'Simone vertelt' voor de leeftijdscategorie van 4 tot 6 jaar. Kaarten kosten drie euro per kind en kan men bestellen via de website www.gemeenteaaltenvitaal.nl. Op deze website staat ook het coronaprotocol. Ouders worden 'ondergebracht' bij de buren van De Hofnar, ze krijgen tijdens de voorstelling aldaar een (gratis) kop koffie/thee aangeboden. Kinderboerderij de Ahof aan de Polstraat 9 zal telkens om 13.00 uur de poorten openen en om half twee starten de voorstellingen. Bij slecht weer wordt gezocht naar een inhaaldatum. Ouders die het financieel lastig hebben kunnen gratis tickets bestellen bij Richard Jongetjes via Richard@talentverbinder.nl.

Bijlage foto ( p.r.) vrij van rechten. Ron Vos fotografie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden