Gerard te Roller, Ria Nijman, Marieke van Nuland, Alfons Wagener, Dinie Wagener, 
Willemien Hietland, Joke Nijman, Willy Gunnewick, Martin Huning en Maria Beening. Foto: Eva Schipper
Gerard te Roller, Ria Nijman, Marieke van Nuland, Alfons Wagener, Dinie Wagener, Willemien Hietland, Joke Nijman, Willy Gunnewick, Martin Huning en Maria Beening. Foto: Eva Schipper

'Corona-vierdaagse' voor de Aaltense wandelaars

AALTEN - Normaal vindt rond deze tijd van het jaar de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Ook vanuit de gemeente Aalten zijn er dan altijd veel aanmeldingen. Martin Huning, mede-eigenaar van Partycentrum ‘t Noorden in Aalten, bakt aan de kant van de weg in Nijmegen ieder jaar pannenkoeken voor de Aaltense wandelaars. Ook dat kon dit jaar niet doorgaan. Om de Aaltense wandelaars toch te verrassen, gaf hij de wandelaars op de laatste wandeldag een zonnebloem met een hapje en een drankje.

Door Eva Schipper

Andere jaren hebben de wandelaars uit Aalten de afsluiting van de Vierdaagse op de maandagavond erna bij 't Noorden. Dit kon gelukkig wel doorgaan. Op de valreep, zondagochtend, stuurde Martin een bericht rond op Facebook. Er waren negen wandelaars naar de afsluiting gekomen. Ervaren wandelaar Maria Beening vertelt over haar ervaringen tijdens deze 'corona-vierdaagse'.
Maria loopt nu al meer dan dertig jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Maria: “Het is natuurlijk heel anders dan andere jaren. Normaal loop je met je groep, nu alleen. Ik heb het geluk dat mijn man me met de fiets achterna ging. Hij verzorgde mijn wandelroutes en pauzeerplekken, zo wist hij steeds waar ik was.” Dit jaar waren er natuurlijk geen vaste looproutes, iedereen kon de route zelf bepalen. De enige eis was dat er een bepaald aantal kilometers werd gelopen. “Ook de heisa en de gekkigheid om het evenement miste ik echt. Normaal zijn er mega veel mensen in Nijmegen. Nu stond ik alleen op de markt bij vertrek.”
Tijdens de afsluiting om maandagavond valt op dat men het veel heeft over de gelopen routes. Iedereen heeft natuurlijk andere routes gelopen en dat maakt dit jaar wel uniek. Dit jaar was anders dan anders, maar het werd maandagavond toch op een leuke manier afgesloten. Voor nu is het hopen dat het volgend jaar weer een spektakel in Nijmegen wordt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden