Ondanks de regen gaat het werk door. Foto: Karin Stronks
Ondanks de regen gaat het werk door. Foto: Karin Stronks

‘Half Dale is hier aan het werk!’

Algemeen

Bestraten Sealing Valley in volle gang

AALTEN – In een miezerige regen wordt bij Beele Campus Sealing Valley hard gewerkt aan de grondinrichting. Er worden bassins gegraven (wadi’s) voor de opslag van hemelwater en een vijver, wandelpaden en bestrating worden aangelegd.

Een grote trekker met een wagen vol zand van CWV Barlo, een graafmachine, diverse kranen, pallets vol klinkers, straatstenen en betonblokken staan klaar. In de schaftkeet van Dusseldorp zitten de noeste werkers een kopje koffie te drinken. “We zijn vanmorgen al om zeven uur begonnen”, vertelt Wim Arentsen, “een mooie klus hier bij Sealing Valley. Voor de bouwvak moeten we het klaar hebben. Dat wordt nog wel goed doorpakken! Het is bijzonder dat vooral lokale bedrijven worden ingezet. Deze week was ongeveer half Dale hier aan het werk! Henk Reiring en oud-Dalenaar Arjan Heusinkveld van CWV Barlo, Jeffrey Bauhuis namens Klomps Bouwbedrijf, en onze zoon Koen en ik.”

Met het aanleggen van de infrastructuur is de firma Dusseldorp belast. Het straten gebeurt bijna helemaal automatisch. “Er komen graskeien en er worden klinkers gelegd. Langs het gebouw komt halfverharding, grint met leem. Het leem zorgt ervoor dat het grint gebonden wordt. Ook worden er looppaden gerealiseerd”, legt Arentsen uit. Hij vervolgt: “We zijn al twee jaar bezig met de voorbereidingen. De schets van het grondwerk is gemaakt door Nico Wissink van Green M2, het technische gedeelte en de maatvoering, het hoogteplan en welke materialen er worden gebruikt hebben wij samen met Green M2 uitgewerkt. Uiteraard samen met opdrachtgever Hans Beele.” Voor het grondwerk zijn 1.072 m2 betonklinkers, 102 ton halfverharding, 366 m2 industrieplaten, 1466 stuks betonband, 43 ‘varkensruggen’ en 1880 grasbetonstenen besteld. Vlakbij de fabriekstoren, aan de Industriestraat, wordt een vijver aangelegd. Ook worden er sleuven gegraven om het hemelwater op te vangen. Wim Arentsen: “Het hemelwater blijft hier op het terrein. Het wordt opgevangen, geïnfiltreerd of opgeslagen in wadi’s die we hebben gegraven. Ook hier is goed over nagedacht. Hans Beele heeft zich behoorlijk verdiept in het grondwerk, en hoe het terrein aangelegd moet worden.”

Er wordt hard gewerkt aan de inrichting van het terrein van Sealing Valley. Foto: Karin Stronks
Wim Arentsen bekijkt de tekening van het grondwerk. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant