Hans Beele bij zijn pand, waarop het logo wordt geplaatst. Foto: Evert van de Worp
Hans Beele bij zijn pand, waarop het logo wordt geplaatst. Foto: Evert van de Worp

Logo Beele op gebouw Sealing Valley geplaatst

AALTEN – Het logo van Beele is op de vroege woensdagochtend 20 mei op het Sealing Valley-gebouw geplaatst, onder toeziend oog van Hans Beele. Aan de kant van de Industriestraat prijkt het reclamebord boven de halfronde groen gekleurde entree van het enorme gebouw. “Weer een stap vooruit met onze campus”, glimlacht Beele.

De bouwvakkers van bouwbedrijf Klomps zijn ’s morgens om kwart over zeven al aan het werk. Ze zijn bezig met de aanbouw van het laatste deel van de enorme productiehal. Het 1300 kilo wegende logo van Beele ligt klaar om op het dak van Sealing Valley gemonteerd te worden, precies boven de groen gekleurde entree. Ronny Lansink, chauffeur van een kraanwagen van Jos Tolkamp Speciaal Transport, staat klaar om het Beele logo naar de Industriestraat te vervoeren. De vrachtwagen wordt verankerd, de kraan uitgerold. Het zware logo wordt op de vrachtwagen getild. Intussen zijn Nanko Bruil en Rick Nijenhuis van Eeftink Rensing op het dak geklommen. Zij zullen het logo monteren. “De letters zijn gemaakt van een hoogwaardige kunststof. Ze moeten weer en wind doorstaan, want het logo moet wel een paar jaar blijven staan! Het eerste ontwerp was een dichte plaat maar dat leek ons niet zo geschikt, zo’n windvanger. Nu staan de letters ‘los’ op de stalen constructie. Het lijkt ook veel mooier zo”, vindt Hans Beele terwijl hij naast de rijdende vrachtwagen naar de Industriestraat wandelt. De klus wordt geklaard in anderhalf uur tijd.

Wachtenden op het perron zijn er getuige van, en ook ‘vroege vogels’ die hun hond uitlaten nemen plaats op een bankje of blijven even staan om het bijzondere schouwspel te bekijken. Ook Elisabeth Olijslager-Obbink staakt haar wandeling om het plaatsen van het logo te bekijken. Ze vertelt desgevraagd: “Ik loop hier elke dag langs met onze hond en heb het hele proces gezien, van de sloop van KSA en Te Paske, het saneren van de grond, het graven van de fundering en het optrekken van de constructie en de bouw. Het monteren van al die glazen platen was bijzonder om te zien!” Ze vervolgt: “Ik woon hier in de buurt, achter de productiehal. We waren als buurt uitgenodigd voor de presentatie, helaas konden we daar niet bij zijn.”

Als het logo is gemonteerd, merkt Hans Beele op: “Weer een stap verder gekomen vandaag. We hopen dat in augustus het laatste stuk van de productiehal opgeleverd kan worden. Gezien het tempo dat er in zit, zal dat wel gaan lukken!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden