Elena Kock en Steffan Rexwinkel met in hun hand de Aaltense, respectievelijk de Dinxperlose variant van de kaart. Foto: Frank Vinkenvleugel
Elena Kock en Steffan Rexwinkel met in hun hand de Aaltense, respectievelijk de Dinxperlose variant van de kaart. Foto: Frank Vinkenvleugel

Sportkaart voor kinderen

Algemeen

AALTEN - Figulus Welzijn heeft een sportkaart voor kinderen in de basisschoolleeftijd ontwikkeld, waarmee kinderen gratis kunnen sporten. De kaart wordt verspreid via de basisscholen in Aalten.

Talentverbinder Elena Kock vertelt samen met Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn: "Kinderen tot 12 jaar mogen - buiten - weer sporten in groepsverband. En omdat we dat graag willen stimuleren, hebben we samen met de Aaltense (buiten-)sportverenigingen een 'sportkaart' ontwikkeld. Op die kaart, die (digitaal) verkrijgbaar is op alle scholen, staat het huidige aanbod van sportverenigingen vermeld. Natuurlijk worden door de clubs alle geldende maatregelen in acht genomen. Zo zullen de trainers en begeleiders de anderhalve meter afstand in acht nemen. Maar om te zorgen dat het voor de clubs ook allemaal goed te organiseren is, moeten kinderen die graag willen meedoen met een sport, wel even contact opnemen met de club, om zich aan te melden en te horen wat de regels zijn en wanneer er gesport kan worden. De contactinformatie van de clubs staat ook op de sportkaart."

Verenigingen in de gemeente Aalten hebben alles op alles gezet om mét de vereiste aanpassingen kinderen en jongeren weer te kunnen laten sporten en bewegen. Met name voor de oudere jeugd, waar de 1,5 meter afstandsregel geldt, betekende dit voor veel verenigingen dat de trainingsvorm aangepast moest worden. En natuurlijk moesten ook de binnensportverenigingen een oplossing zoeken om buiten te kunnen sporten. Binnen sporten is namelijk niet toegestaan.

Wethouder Hans te Lindert: “Mooi om te zien dat dit allemaal op zo korte termijn gelukt is. En dat verenigingen echt bereid zijn elkaar te helpen. Zo gaat bijvoorbeeld basketbalvereniging Give and Go nu basketballen in de sportkooi op Sportpark Zuid. En Danzarte danst op de parkeerplaats van het Kulturhus in Dinxperlo. En zo zijn er nog veel meer leuke en creatieve oplossingen, initiatieven en samenwerkingen ontstaan. Een groot compliment waard, zowel voor de verenigingen als onze talentverbinder Elena Kock.”

Deelname aan de sportactiviteiten is gratis zolang de beperkende maatregelen rond corona gelden. Ook daarna zal iedereen natuurlijk nog kennis kunnen maken met de diverse sportclubs, maar na de kennismaking moet dan wel een lidmaatschap worden overwogen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant