Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan Oberink
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan Oberink

Oplossing zoekplaatje: Opoe Heijink uit Bredevoort 104 jaar

BREDEVOORT - In 1968 vierde Opoe Heijink uit Bredevoort haar 104de verjaardag. Dit was aanleiding voor een aantal leden van de folkloristische dansgroep De Klepperklumpkes uit Aalten een bezoek te brengen aan de jarige.

Herkend werden Siena Heinen, Annie Vogel, Gerrit Walvoort, Jo Tieben, Ine Boom-Droppers (?). De krant besteedde er destijds veel aandacht aan. Liefst drie foto's en een leuk artikel stonden in de regionale krant. Hierin lezen
we: "Opoe Heijink door diverse instanties gefeliciteerd. Opgewekt heeft Opoe Heijink het afgelopen weekend haar 104e verjaardag gevierd. Velen hebben van hun belangstelling doen blijken, onder andere de Commissaris van de Koningin in Gelderland, mr. H.W. Bloemers, die een gelukstelegram zond en burgemeester en mevrouw Haverkamp die persoonlijk hun felicitaties kwamen aanbieden. De Chr. Muziekvereniging Excelsior Bredevoort maakte zijn opwachting om 'Opoe' een serenade te brengen. Trots stond ze op de foto met haar pasgeboren en jongste achter-achterkleinkind, een leeftijdsverschil van maar liefst 104 jaar."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden