Een peddelaar virtueel onderweg in de openingsrit van het seizoen. Foto: PR
Een peddelaar virtueel onderweg in de openingsrit van het seizoen. Foto: PR

Digitale openingstocht Peddelaars groot succes

Algemeen

AALTEN - Zaterdag 28 maart heeft de Aaltense wielervereniging geschiedenis geschreven. Deze dag hield de vereniging de eerste digitale openingstocht ooit.

Sinds de aankondiging van de coronamaatregelen op 12 maart zat het bestuur van de club al enige tijd te broeden op een alternatief voor de openingstocht. Het idee dat de jaarlijkse openingstocht in het voorjaar na veertig jaar niet door gaat, was een lastige om te verkroppen. Gelukkig zit er voldoende creatief brein binnen de club en waren de alternatieve plannen snel bedacht: een virtuele openingstocht! Voorzitter Piet Kraaijeveld sprak in een videoboodschap de leden toe en riep op om die zaterdag zoveel mogelijk mee te doen aan een virtuele openingstocht. Han Tieltjes, één van de trainers en de 'Bkool'-expert (Bkool is een digitaal fietsimulatiesysteem; red.), zorgde ervoor dat er om 13.30 uur een rit klaarstond.
Rond 12.30 uur begon iedereen al zenuwachtig te worden en werden de voorbereidingen getroffen. Benen werden geschoren, fietsen werden van stal gehaald, werden nog even gepoetst en een ieder trok het clubtenue aan. Partners liepen af en aan om man-, vrouw-, zoon- of dochterlief optimaal aan de start te krijgen. Handdoekje in de nek, bidons gevuld en uiteraard een banaantje in de achterzak. Een enkeling zat zelfs klaar met de helm op: je kunt maar nooit weten ...!
Stipt 13.30 uur werd de rit opengezet. Vanaf moment nul direct een drukte van belang. Normaal zou de groep vertrekken op Sportpark Zuid en onder leiding van wegkapiteins in groepjes van maximaal twaalf personen de weg op gaan. Nu was de start bij de meesten de achtertuin. Bij de openingsrit is een ieder die mee wilt fietsen, van harte welkom om eens kennis te komen maken en wellicht lid te worden. Afgelopen zaterdag kwamen de gast-rijders uit heel de wereld. Tijdens de rit kwam er virtueel support voor de deelnemers. Uiteindelijk hebben 96 renners meegedaan aan deze tocht.

Gebruikelijk is dat er na afloop van de openingsrit, maar ook van de zaterdagritten, een borrel bij Schiller wordt gedronken. Via ZOOM werden de deelnemers uitgenodigd voor de borrel. Vanaf een zonnig terras, de woonkamer, de schuur en gelukkig nog net niet de badkamer, kletste iedereen even gezellig bij. Ook Jaap Delleman van Schiller kwam digitaal nog even kijken. Hij mist, als geen ander, deze gezellige groep fietsers.
Voor nu zijn er in ieder geval met enige regelmaat filmpjes te zien waarin de leden laten zien hoe zij trainen in deze vreemde omstandigheden. Daarnaast worden virtuele clubritten, zoals afgelopen zaterdag, de komende tijd vaker georganiseerd. Een ieder die interesse heeft kan zich aanmelden op zo'n virtuele rit. Hou de website van de Peddelaars, social media en www.gemeenteaaltenvitaal.nl in de gaten.
Uiteraard hoopt iedereen dit seizoen zeker nog eens als groep op de weg te mogen fietsen en dat bij Schiller te kunnen afsluiten. Maar voor nu kijkt De Peddelaars als club terug op een bijzondere eerste zaterdag in het wielerseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant