Xandra geeft thuis les. Foto: PR
Xandra geeft thuis les. Foto: PR

Schaersvoorde geeft les op afstand

Algemeen

AALTEN - Door het coronavirus zijn er veel maatregelen genomen. Zo ook het sluiten van de scholen tot en met 6 april. Toch kunnen de leerlingen niet drie weken vakantie houden. Hoe gaat Schaersvoorde om met het sluiten van de scholen? Docent Frans van Schaersvoorde, Xandra Storm, vertelt erover.

Door Eva Schipper

“Het is echt een hele rare tijd voor zowel leraren als docenten. De vakdocenten zullen allerlei dingen op een platform gaan zetten. Denk hierbij aan studieplanners en aantekeningen.” Leerlingen kunnen ook via Magister in een soort online leeromgeving aan de slag gaan. “Ik ga de leerlingen vragen of ze de opdrachten online willen maken in plaats van op papier. Op deze manier kan ik op afstand hun voortgang in de gaten houden. Ik zie het meteen als ze iets niet snappen. Ik kan dan een afspraak maken met de leerling om bijvoorbeeld te gaan videobellen. Op deze manier kan ik het alsnog goed uitleggen.”

Ook gaat Schaersvoorde lesgeven via Teams. Dit is een applicatie om online te kunnen lesgeven. Het is een soort videobellen, maar dan met een hele klas. “Ik zie het voor me dat ik bijvoorbeeld een uur in de week voor een hele klas lesgeef. De leerlingen zijn dan verplicht om aan de les deel te nemen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk altijd een extra afspraak maken.”

Xandra verwacht dat deze manier van werken goed gaat lukken. Volgens haar kunnen de bovenbouwleerlingen dit goed oppakken. “Het zou voor de eindexamenklassen al helemaal dom zijn om niks te doen. Als ze niks doen, zie ik het gelukkig wel meteen. Dan bel ik ze op. Voor de onderbouw is wel iets spannender. Ik weet niet zo goed hoe ze ermee om zullen gaan. We gaan in ieder geval ontzettend ons best doen om ze te motiveren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant