Een van de foto's uit het Fotokabinet. Foto: Bettina Hogeweg.
Een van de foto's uit het Fotokabinet. Foto: Bettina Hogeweg. (Foto: )

Balkansprookjes bij FotoKabinet Schiller

AALTEN - Bij het FotoKabinet, een initiatief van Oerkroeg Schiller in Aalten, is tot 5 april een expositie te zien van Bettina Hogeweg, gewijd aan Slavische sprookjes. Deze fotoserie gaat over een wonderlijke reis door de Balkan, waar Veles (de god van de natuur en kunst) nog zo duidelijk wordt overstemd door Svantovit (de god van de oorlog).

Aan de ene kant zijn er de rijke culturele geschiedenis en de schoonheid van de natuur, aan de andere kant de nog zo aanwezige sporen van de oorlog, de armoede en het verval. Een sprookjesachtige omgeving, overstemd door de ruïnes van de werkelijkheid. Een land vol tegenstrijdigheden, een fragiele grens tussen schoonheid en verval, oorlog en vrede, bewondering en zonderling, sfeervol in beeld gebracht door Bettina Hogeweg, een van de leden van het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC). De groep heeft ervaring met het exposeren in een museale omgeving en ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto exposities te realiseren.
Het OFC bestaat uit tien fotografen die al dan niet beroepsmatig als fotograaf werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal. Individuele leden exposeerden in binnen- en buitenland en wonnen internationale prijzen. De OFC-leden zijn Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Gerrit Korn, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven en Dinie Wikkerink.
De openingsuren van het FotoKabinet bij Oerkroeg Schiller (Prinsenstraat 4) zijn: di-woe 19-01 uur; do 16-02 uur, vrij-za-zo 14-02 uur.

www.ofc-fotografen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden