De Hofnar-Bovo dames 1 kan niet stunten bij koploper

AALTEN - De uitwedstrijd tegen koploper WSV heeft de volleybaldames van de Hofnar-Bovo niet gebracht wat ze gehoopt hadden. Na een sterke Aaltense start bleken de Warnsveldse dames op zaterdag 8 februari toch een maatje te groot: 3-1.

Voor beide teams was dit een belangrijke wedstrijd. De dames van de Hofnar-Bovo waren gedreven om punten mee naar huis te nemen en begonnen de eerste set sterk. De Aaltense volleybalsters wisten de zwakke plekken bij WSV bloot te leggen en door de goede servicedruk bouwden ze een voorsprong op, die WSV uiteindelijk niet meer kon inhalen. Deze set won De Hofnar-Bovo met 21-25.
De tweede set werd iets minder goed gestart. Door het tactische spel van WSV en eigen fouten van de Hofnar-Bovo ging deze set met 25-18 verloren. Ook in de derde set liepen de dames eerst achter de feiten aan en kwam WSV op een aardige voorsprong. Maar in de slotfase van de set herpakte de Hofnar-Bovo zich goed en ging het boven de 20 gelijk op. Aan beide kanten was er een goede servicedruk met veel lange en spannende rally's. Helaas ging deze set nipt verloren met 25-23.
De strijd was nog niet gestreden, want er kon nog altijd een beslissende vijfde set uitgesleept worden met kans op de wedstrijdwinst. Het was wel duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. WSV had echter de steun van twee ervaren dames die bij elke rally in stelling werden gebracht om de nodige punten binnen te slepen. De Hofnar-Bovo leek de tactische ballen niet meer te kunnen plaatsen en moest helaas ook deze set laten gaan met een eindstand van 25-17. Hiermee ging de wedstrijd met 3-1 verloren, net als de mogelijkheid van revanche voor de thuiswedstrijd. Het seizoen is echter nog lang en de tweede promotiepositie is nog altijd binnen bereik.
De volgende wedstrijd spelen de dames weer in Aalten, op 15 februari om 18.00 uur in de Stationshal.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden