Aladna/De Issel wint verrassend

Algemeen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de thuiswedstrijd tegen Olympus'58 na een spannende en sensationele slotfase met 12-11 gewonnen. En daar had het een groot deel van de wedstrijd totaal niet naar uitgezien.

Olympus'58 was van begin af aan de betere ploeg en Aladna/De Issel kon daar in eerste instantie weinig tegenover stellen. Halverwege de eerste helft kende de Aaltense ploeg een korte maar sterke fase waarin het een 0-2 achterstand omzette in een 3-2 voorsprong. Maar die hield niet lang stand want Olympus'58 maakte gelijk en kwam weer op voorsprong. De gasten konden die tot de rust vasthouden: 4-5.
Ook in de tweede helft was de ploeg uit Doetinchem de betere en de voorsprong werd uitgebouwd tot drie punten: 5-8. Op dat moment zag het er niet naar uit dat Aladna/De Issel nog iets aan deze wedstrijd zou overhouden, maar gaandeweg de tweede helft kwamen de Aaltense korfballers beter in het spel en werd de achterstand steeds kleiner. Bij een stand van 9-10 kwam Aladna/De Issel zelf op gelijke hoogte.
Een spannende slotfase wachtte en in die laatste tien minuten scoorden beide ploegen nog een keer. Het leek erop dat de ploegen de punten zouden gaan delen, totdat Nicky Wensink in de laatste seconden van afstand de winnende treffer op het scorebord zette. Een verrassende overwinning voor de thuisploeg.