De vertegenwoordigers van de muziekverenigingen met hun cheque. De Multiple Voice-leden kijken toe.
De vertegenwoordigers van de muziekverenigingen met hun cheque. De Multiple Voice-leden kijken toe. (Foto: )

Multiple Voice schenkt vijf keer 1250 euro aan muziekverenigingen

AALTEN - In de zomer van 2019 hield het koor Multiple Voice op te bestaan. Het koor besloot het overgebleven kasgeld te schenken aan andere Aaltense verenigingen die zich met muziek bezig houden. Op woensdag 22 januari kregen Excelsior Barlo, AOV, De Eendracht, Crescendo IJzerlo en Advendo Lintelo elk 1250 euro. "Het bedrag is wel echt bedoeld voor de jeugd," zo heeft Multiple Voice bedongen.

Door Eva Schipper

Jos van Loon kwam binnengelopen met de enveloppen. In de ruimte heerste een kleine spanning. Niemand wist wat het bedrag zou gaan worden. "Helaas geen koffertje met een miljoenennota, maar gewoon ordinaire enveloppen," aldus Jos van Loon lachend. En toen was het zover, de enveloppen mochten worden geopend. Toen bleek dat er voor elk van de muziekvereniging een cheque van 1250 euro in de enveloppe zat. Dat was een grote verrassing, dus de reacties waren bijzonder lovend. Zo zei Robert Houwers van Excelsior Barlo: "Heel hartelijk dank. Het is mooi om dit met elkaar te mogen ontvangen. Mooi dat we dit in een gemeenschap als Aalten voor elkaar doen." En Peter Kraaijenbrink van De Eendracht: "Ik wil alle leden en het bestuur van Multiple Voice hartelijk bedanken voor deze prachtige cheque. Ik denk dat de kinderen die bij ons muziekspelen daar ontzettend van kunnen profiteren. We gaan het optimaal benutten."

Jos van Loon legt namens Multiple Voice uit: "Veel mensen zullen zich wel afvragen hoe het kan dat wij zoveel geld 'over' hebben. Dit bedrag stond gereserveerd voor toekomstige materialen. Nu we zijn gestopt, hoeft dit bedrag niet meer daaraan besteed te worden. Het bedrag was dus voor ons vrij te besteden. Een stichting geeft eigenlijk altijd het overgebleven geld aan een goed doel. Wij vonden het erg mooi om het geld te schenken aan een goed doel in de gemeente Aalten. We hebben dus specifiek gekozen voor de Aaltense muziekspelende jeugd."

Naast dat het een feestelijk moment was, was het toch ook beetje treurig. De vier aanwezigen van Multiple Voice: Anja Houwer, Ineke Nijman, Dicky Jansen en Jos van Loon spraken allemaal uit dat ze het echt heel erg jammer vinden dat het koor is gestopt. Zo zegt Ineke: "Het is echt een moeilijk besluit geweest." Een aantal koorleden heeft al een nieuw koor kunnen vinden. En met dit gulle gebaar leeft Multiple Voice in elk geval een beetje voort bij de vijf Aaltense muziekverenigingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden