Foto:

Multimediaal spektakel 'Geluksvogel'

Unieke middagvoorstelling over een waargebeurd verhaal

DINXPERLO / AALTEN - Het Jeugdorkest van Fanfare Psalm 150 presenteert op zaterdagmiddag 22 februari in sportcentrum Het Blauwe Meer aan De Kolk 6 in Dinxperlo een onvergetelijke voorstelling. Het publiek wordt dan ondergedompeld in een totaalbelevenis van afwisselende muziek, toneel, zang en dans op basis van het waargebeurde onderduikverhaal van het joodse jongetje Joop Levy.

Leden van Toneelvereniging Haort, jeugdkoor Anteverta en dansschool DanzArte verlenen samen met het Jeugdorkest van Psalm 150 hun medewerking. De rol van Joop Levy wordt gespeeld door een achtjarig jongetje van de Haort. De voorstelling is zeker ook boeiend voor jeugdig publiek. De organisatoren verwachten dat zij veel jongeren mogen verwelkomen.
Het verhaal over de onderduik van het dappere Varsseveldse jongetje Joop Levy en zijn ouders die jarenlang ondergedoken zaten in huis bij de familie Ebbers in Lintelo maakt deel uit van de collectie van het Nationaal Onderduikmuseum. Het jeugdorkest Psalm 150 heeft dit verhaal als basis gekozen voor een geheel eigen veelzijdige productie waaraan de laatste maanden heel hard gewerkt is en die slechts eenmaal wordt opgevoerd in Dinxperlo.

Joop Levy zelf zal de middagvoorstelling openen met de woorden: 'Welkom bij het concert "Geluksvogel" van het Jeugdorkest Psalm 150. Mijn naam is Joop Levy. Ik ga jullie mijn verhaal vertellen."

Het concert is op zaterdag 22 februari, aanvang 16.00 uur in Het Blauwe Meer, Dinxperlo. Entree per persoon vijf euro; kaartverkoop via www.Psalm150.nl, via de VVV in Aalten en aan de zaal.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden