Dana Lewu. Foto: PR
Dana Lewu. Foto: PR (Foto: )

Singer-songwriter Dana Lewu in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Doorleefde liedjes, intiem, dromerig en soms wat mysterieus. Net als het leven. Daarmee treedt singer-songwriter Dana Lewu op zondagmiddag 26 januari op in de Koppelsessies van de Bredevoortse Koppelkerk.

Dana Leeuwenburgh is geboren en getogen in Winterswijk. Muziek kwam vroeg in haar leven: op elfjarige leeftijd speelde ze een paar tonen op de gitaar en vervolgens schreef ze direct haar eerste eigen liedje. Vanaf dat moment is muziek nooit meer weggeweest. Om die passie voor muziek en creativiteit de vrije loop te laten ging Dana naar de vrije school. Ze vervolgde haar muzikale studie aan de Artez Popacademie in Enschede. Deze opleiding vond ze iets te theoretisch, en daarom verruilde de zangeres Artez voor de Herman Brood Academie, waar meer ruimte was voor creativiteit en het experimenteren met verschillende muziekstijlen.
Na haar afstuderen vertrok Dana naar Zuid-Duitsland om een paar maanden door te brengen in een Ashram, een hindoeïstisch klooster. Hier kon ze zich opnieuw verbinden met de schoonheid van kleine en intieme liedjes: alleen zij en haar gitaar. Ze nam zich voor een rondreis door Europa te maken, maar bleef al bij haar eerste stop, Zürich, hangen. Met Zwitserland als thuisbasis trad ze vervolgens op in heel Europa en daarbuiten (o.a. Duitsland, Spanje en Argentinië). Na drie jaar kwam ze terug naar Nederland, waar ze sindsdien met haar dromerige liedjes optreedt op intieme locaties, zoals op 26 januari in de Koppelkerk.
Dana Lewu speelt van 15 tot 17 uur in het Boekencafé van de Koppelkerk (Koppelstraat 35). De entree is een vrije gift.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden