Dianne Sloetjes en Susanne Jansen van Rabobank Noord- en Oost Achterhoek (linksboven) bezochten afgelopen vrijdag de orkestrepetitie van de jongste muzikanten om de cheque te overhandigen. Foto: PR
Dianne Sloetjes en Susanne Jansen van Rabobank Noord- en Oost Achterhoek (linksboven) bezochten afgelopen vrijdag de orkestrepetitie van de jongste muzikanten om de cheque te overhandigen. Foto: PR (Foto: Eendracht Aalten)

Rabobank schenkt Eendracht Aalten nieuwe instrumenten voor jeugd

AALTEN - Fanfare Eendracht Aalten kan het instrumentarium voor de jeugd uit gaan breiden. Dat is te danken aan een prachtig bedrag uit het coöperatiefonds van de Rabobank. Het geld was hard nodig vanwege het grote aantal nieuwe leerlingen en het daardoor ontstane instrumententekort.

Voorzitter Peter Kraaijenbrink: “Met onze formule SCHIK! geven we muziekles op een manier die bij jonge kinderen past. Bij SCHIK! staat plezier maken voorop. De jonge muzikanten leren door vanaf het eerste begin samen muziek te maken. Als zij de introductiecursus hebben doorlopen, kiezen de kinderen een instrument. Ze volgen daarna niet enkel muziekles, maar spelen samen met hun muziekvriendjes en -vriendinnetjes in een speciaal daarvoor opgericht orkest. Samen muziek maken is belangrijk, we willen daarom dat iedereen dat direct doet.”
Door de overweldigende animo voor deze formule kwam de fanfare acuut instrumenten tekort. Niet alleen hard nodig voor leerlingen die hun keuze gemaakt hebben, maar ook voor de muzieklessen op de Aaltense basisscholen en uitleen voor andere educatieve doeleinden. Peter: “Het is onze missie om meer ruimte voor muziek te maken. Dat doen we op allerlei manieren en dat vraagt om een focus op de lange termijn. We zien de toekomst van onze fanfare, die bijna 125 jaar oud is, ontzettend positief in. Geld blijft echter altijd een probleem. Het is dan ook fantastisch dat we dankzij de bijdrage van de Rabobank nieuwe instrumenten konden aanschaffen. Zulke bijdragen helpen ons verder en we komen juist graag verder. We zijn nog lang niet klaar met onze missie."
Dit voorjaar start er weer een nieuwe introductie-cursus van SCHIK!. Aanmelden is nu al mogelijk via een e-mail aan info@eendrachtaalten.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden