De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend
De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend Foto: Bas van der Bend

Dames de Hofnar-Bovo simpel langs hekkensluiter

Algemeen

AALTEN - Het eerste damesteam van De Hofnar-Bovo is aan de tweede seizoenshelft begonnen tegen dezelfde tegenstander als bij de eerste competitiehelft: Twente '05 dames 1. Het krachtsverschil op de ranglijst werd in de Enschedese Pathmoshal bevestigd: de Aaltense volleybalsters konden een afgetekende 0-4 overwinning mee naar huis nemen.

Het was op zaterdag 11 januari de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar. Inmiddels was de competitie elf wedstrijden oud en waar Bovo meedoet voor de tweede plek staat Twente ’05 onderaan de ranglijst. Om mee te blijven strijden om die tweede promotieplek in de competitie was het dus voor de Hofnar-Bovo-dames zaak de volle punten te pakken.
In een erg koude en stille hal moesten beide teams zelf de sfeer meebrengen. In de eerste set pakte de Hofnar-Bovo direct een voorsprong met 4-11. Maar het lukte Twente ’05 door een sterke serve-serie om terug te komen op 13-13. Maar ook de Hofnar-Bovo dames 1 hadden serve-kwaliteit: door een serie van 6 punten van Lotte Douma was de voorsprong voor Bovo weer helemaal terug. Uiteindelijk konden de volleybalsters deze set eenvoudig naar zich toe trekken: 18-25.
In de tweede set lieten de Aaltense dames op geen enkel punt de aandacht verslappen. Iedere serverende speelster zette een goede serie neer, waaronder weer een erg lange van Douma. Hierop had de tegenstander geen enkel antwoord en Hofnar-Bovo won met maar liefst 6-25. De klassieke derde set werd goed ingezet met een voorsprong van zes punten voor Bovo, maar dat ging gepaard met veel wisselingen in het niveau. Twente ’05 draaide de achterstand om in een voorsprong van 12-11. Vanaf hier ging het gelijk op maar boven de 20 punten herpakte de Hofnar-Bovo zich. Met enige hulp van de scheidsrechter die op cruciale momenten in het voordeel van Bovo besliste, trokken de Aaltense dames ook deze set naar zich toe: 21-25.
In de vierde set hielden de dames de aandacht vast en bleven zij presteren op een constant niveau. Een voorsprong van vijf punten halverwege de set werd tegen het einde nog verdubbeld. Hiermee won de Hofnar-Bovo dames 1 ook eenvoudig de laatste set met 14-25. Een afgetekende 0-4 overwinning die vertrouwen geeft voor de tweede helft van het seizoen.
Na de inhaalwedstrijd van maandag 13 januari, in Terborg tegen Vollverijs, is er op zaterdag 18 januari om 18.00 uur weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is VV Forza uit Laren.