Vrienden en concurrenten Meike en Mitch. Foto: Eva Schipper
Vrienden en concurrenten Meike en Mitch. Foto: Eva Schipper

Mitch en Meike geven een update over The Voice

Algemeen

AALTEN – Meike Ubbink (19) en Mitch Lodewick (20) doen allebei mee aan The Voice. Ze zijn allebei al door de Blind Auditions heen en hun volgende stap is dan The Battle. Vrijdag 3 januari is Mitch op tv geweest voor de Battle én met succes: hij is door naar de volgende ronde. Voor Meike is het nog even spannend, zij komt aanstaande vrijdag 10 januari op tv in The Battle. Meike en Mitch geven ons een update van hun ervaringen tijdens de populaire talentenjacht.

Door Eva Schipper

Mick Lodewick zegt: "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Ik heb al eerder meegedaan aan het programma Idols, dat zie ik als mijn beginpunt. Voor mij is The Voice dé talentenjacht van Nederland. Ik vond eerst de deelname aan deze talentenjacht een grote stap. Doordat ik meegedaan heb aan Idols, durfde ik me ook voor The Voice op te geven. Om uit te vinden: wat kan ik nou eigenlijk? Hoe goed ben ik nou eigenlijk?"

Meike deed eerder mee met The Voice Kids. "Dat is inmiddels vijf jaar geleden. Ik was benieuwd wat ze nu van mijn zang zouden vinden." Tot nu toe gaat het bij Meike geweldig goed. "Toch denk ik steeds dat andere mensen beter zijn dan ik. Ik ben denk ik erg goed in mezelf onderschatten", om vervolgens zelf te concluderen: "ik moet ook gewoon niet veel nadenken."

"Waarom ik mee doe met The Voice? Het is een manier om mezelf klaar te stomen voor volgend jaar. Ik wil dan namelijk graag naar de Rock Academie in Tilburg," zegt Mitch. Meike zit momenteel in haar examenjaar van de muziekopleiding in Arnhem. Volgend jaar wil ze een tussenjaar nemen. "Ik was altijd anti-tussenjaar, maar ik heb nu echt even tijd nodig om wat dingetjes voor mezelf te gaan doen."

Tijdens het programma ervaren de twee zangers het optreden beide heel anders. Meike vertelt: "Het eerste wat altijd door me heen gaat is: 'waar begin ik aan'." In haar Blind Audition keek ze veel naar de stoelen; ze vroeg zich af of er wel zou worden gedraaid. "Wat lijkt me dat verschrikkelijk als je een nummer hebt gezongen en niemand voor je draait. Gelukkig weet ik niet hoe dat voelt." Voor Meike was het een geweldig moment toen ze zag dat iedereen voor haar draaide. Van te voren wist Meike niet waar haar ouders in de zaal zaten. "Ik vond het wel fijn om tijdens mijn auditie ze te zoeken. Ik had dan tenminste tijdens het zingen een soort afleiding." Meike begint te lachen, ze denkt even terug aan het moment toen Anouk draaide. "Op dat moment zag ik precies mijn zusje in de zaal zitten. Dit resulteerde erin dat ik moest huilen. Gelukkig hebben niet veel kijkers die paar tranen gezien. Eigenlijk is het ook wel erg grappig."

Voor Mitch was de ervaring op het podium heel anders. "De twee keren dat ik het podium op kwam lopen dacht ik, 'ik ga ze pakken'. Als je het podium op gaat, dan moet je gewoon gaan. Teruglopen kan namelijk ook niet", zegt Mitch lachend. Mitch kijkt altijd eerst even waar zijn familie zit, meestal weet hij wel ongeveer waar ze zitten. "Ik wijs dan altijd even naar ze en geef ze bijvoorbeeld een knipoog." Voor Mitch is naast het coachcommentaar het ook erg belangrijk dat hij zijn naasten kan vermaken. "Je wil graag dat ze niet voor niks komen, je wil gewoon dat ze trots zijn."

Voor The Battles vroegen ze zich allebei af: 'Tegen wie moet ik de strijd aan gaan en welk nummer moet ik gaan zingen?' Ze ervaren het als lastig om er zelf geen invloed op te hebben. "Het enige wat ik steeds dacht, was: 'ik wil niet met Fleur'. Fleur heeft namelijk dezelfde muzieksmaak als ik. Het laatste wat ik wil is tegen iemand zingen met hetzelfde favoriete genre." Toen Mitch hoorde wie zijn tegenstander zou worden, dacht hij: "Dit wordt zeker geen makkie, ik kan hem hebben of hij kan mij hebben." Uiteindelijk won Mitch van zijn tegenstander. Mitch mocht met het nummer beginnen en daar was hij heel blij mee. "Als ik het begin zou gaan knallen, dan zou het voor hem heel moeilijk gaan worden om een punt meer te krijgen. Andersom geldt het ook. Als ik niet echt knalde in het begin, dan kon hij daarna meteen een punt krijgen. Waarop ik wel nog een tweede kans om hem weer weg te blazen. Zoals je merkt is het echt net als een bokswedstrijd."

De twee zangers zijn ook vrienden van elkaar. "Veel mensen denken dat wij elkaar niet mogen, maar dat is niet zo. Als wij niet samen door één deur zouden kunnen, zouden we ook nooit samen optreden. Samen kunnen we naast dat we vrienden zijn ook juist van elkaar profiteren. We zijn toch een beetje bekend en samen trekt dat publiek. Het vetste optreden samen was op het Sjoksfestival." Backstage zag Mitch Meike zitten. Mitch had de dag ervoor de auditie van The Voice gehad. "Ik kon het echt niet laten om het tegen Meike te zeggen dat ik in het programma zat. We vertellen op gebied van muziek vaak alles tegen elkaar." Toen Mitch het vertelde was er nog een verassing, Meike had zich ook opgegeven. "We baalden wel een klein beetje dat we allebei meededen, want je bent uiteindelijk toch concurrenten, maar we zijn gewoon ook vrienden, dus dat komt goed", meent Meike.

Mitch wil graag zijn eigen EP gaan uitbrengen. Dit is een soort mini-album, maar dan met drie nummers. Wanneer dit gaat gebeuren weet hij zelf ook nog niet. Ook wil hij graag met de band Flex Daily gaan knallen. Nadat ze vorig weekend op het grote podium van De Hofnar hebben gestaan, willen ze meer.

Meike wil haar eigen zanglessen gaan geven. "Zelf mijn eigen muziek maken is natuurlijk al heel erg vet. Het maakt me ook niet uit hoeveel mensen ik met mijn muziek gelukkig kan maken, al zijn het er maar drie. Het allerliefst wil ik andere mensen ook helpen om mooi te kunnen zingen. Ik heb enorm veel zin om samen muziek te gaan maken."

Voor de verre toekomst hebben ze allebei één grote droom: in een groot stadion op treden.


Instagram:

@meike_jeanne

@flexdaily.official

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant