Kerstlichtroute

Algemeen

AALTEN - De Kerstlichtroute in Aalten is op 24 december. Starten kan tussen 18.00 en 20.00 uur bij de Zuiderkerk. Het eindpunt is kinderboerderij De Ahof. De organisatie van de Kerstlichtroute is dit jaar niet alleen in handen van de Protestantse Gemeente Aalten maar een project waaraan ook Figulus Welzijn, Estinea, Beth San en jeugdorkest Get Started meewerken.

Marlies Jonker van de organisatiecommissie schrijft: "Augustus 2019. In ons T-shirt druppelen we het keldertje van Elim binnen. Heidi heeft de koffie klaar staan. We gaan vergaderen. Vergaderen voor de kerstlichtroute 2019. Kerst, het lijkt nog zover weg, maar uit ervaring weten we dat ideeën tijd nodig hebben om te groeien. Wat moet er allemaal geregeld worden? Wat vinden we belangrijk? Wat willen we overbrengen? Welk aspect van het kerstverhaal willen we eruit lichten? We hebben het over de verbindende werking van Kerstmis. Hoe in oorlogen de wapens zwijgen. Wijzen uit het oosten, arme herders uit het veld, het kerstkind brengt werelden bij elkaar. Met de kerstlichtroute 2019 willen we ook op zoek gaan naar die verbinding. Hoe verbindt dat ene Kind ons als gemeenteleden? Hoe verbindt dat ene Kind ons als kerken onderling? Hoe verbindt ons dat ene Kind als maatschappij? Hoe verbindt ons dat ene Kind met onze buurman/buurvrouw? Hoe verbindt dat ene Kind de verschillende generaties? Verbinding als sleutelwoord. Dit jaar zal de kerstlichtroute niet alleen vanuit de Protestantse gemeente Aalten georganiseerd worden, maar maakt ook Figulus deel uit van de organisatie. Beth San zal een aandeel hebben evenals Estinea en veel jongeren zullen een bijdrage leveren in de vorm van Dans en Muziek. Kortom een kerstlichtroute waarin jongeren en ouderen van alle rangen en standen en diverse nationaliteiten zich verbonden weten.
De route zal starten bij de Zuiderkerk. We hebben dit jaar gekozen voor een wat kortere route om de deelnemers vooral ook de kans te geven om aan het einde van de route anderen te ontmoeten bij de stal en u daarmee verbonden te voelen. Iedereen die andere jaren heeft meegeholpen en wie dat nu weer graag wil doen, is welkom. Stuurt u dan even een mail naar HeidiEbbers@outlook.com. We kunnen altijd helpende handen gebruiken. Vele handen maken tenslotte licht werk!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant