Scheidsrechter Elissen in een goed gesprek met Bram Rensing van AZSV en Lionel Frederik van ARC. Foto: André Wamelink

AZSV is de weg een beetje kwijt

Algemeen

AALTEN - AZSV heeft opnieuw punten laten liggen. Tegen ARC uit Alphen aan den Rijn kwamen de roodwitten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Waar in de eerste periode het kwartje regelmatig de goede kant op viel is dat nu een stuk minder. Na het verlies tegen Capelle speelde AZSV twee keer gelijk en tegen ARC viel daar niet veel op af te dingen. Toch blijft de ploeg van Dave de Jong aan de leiding van de Hoofdklasse A, want DHSC verloor maar SC Feyenoord zit op het vinkentouw met een inhaalwedstrijd tegen Achilles'29 nog in het verschiet.

Tegen middenmoter ARC begon de thuisclub niet sterk. De gasten daarentegen startten energiek en kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Thom Nouwens kwam op de linkerflank goed door en zette voor op Tren Drexhage, die twee keer zijn inzet door Jasper te Kolste gered zag worden, maar bij de derde poging door Lionel Frederik was Te Kolste kansloos, 0-1. Voor de derde wedstrijd op rij kwam AZSV op achterstand. Op jacht naar de gelijkmaker was er eerst een kopbal van Pepijn Lansbergen, vervolgens en een schot van Fabian Mensah, maar beide AZSV-ers konden doelman Aäron Balk niet verontrusten. Ook inzetten van Kars Vierwind en wederom Fabian Mensah leverden niet de gelijkmaker op. De gasten uit Zuid-Holland loerden op hun kansjes via de razendsnelle Lionel Frederik, die Bram Rensing een vreselijk lastige middag bezorgde. Halverwege de eerste helft sloot Frederik een snelle counter af met een hard schot, maar Jasper te Kolste keerde deze inzet fraai. Korte tijd later legde Jardell Kruidbos de bal goed terug op Bram Rensing, maar diens schot ging naast het doel van doelman Balk. Aan de andere kant ging een schot van Lionel Frederik over het doel van AZSV. Op slag van rust kwam AZSV uit het niets op gelijke hoogte. Fabian Mensah besloot een goede actie met een mooie voorzet, die door Jardell Kruidbos binnen werd getikt, 1-1.

Net voor de pauze kreeg AZSV een tegenslag te verwerken. Jonathan Goosen moest geblesseerd uitvallen, zijn plek werd ingenomen door Sjoerd te Boekhorst. In de rust moest trainer Dave de Jong ook Fabian Mensah vanwege een bovenbeenblessure vervangen, in zijn plaats kwam Rik van der Eerden in het veld.

AZSV begon goed aan het tweede deel van de wedstrijd en binnen 25 seconden na de aftrap werden de roodwitten dreigend via Kars Vierwind, maar zijn schot ging over het doel van Aäron Balk. Een goede minuut later redde Jasper te Kolste goed na een misverstand tussen Pepijn Lansbergen en de doelman. Tren Drexhage zat er goed tussen, maar Te Kolste keerde diens inzet. Kort daarna had AZSV opnieuw geluk toen een lange bal van Timo de Graaf bij Lionel Frederik kwam, maar de snelle aanvaller tikte de bal over het AZSV-doel.
Een kwartier voor het einde gaf Rik van der Eerden de bal op een subtiele manier mee aan Joost Rasing, maar doelman Balk redde bekwaam bij diens schot. Aan de andere kant hielde de AZSV-supporters kort daarna de adem in toen wederom Lionel Frederik goed doorkwam op de rechterflank en de bal door de benen van Jasper te Kolste richting doel tikte. Niek te Veluwe kon met een laatste krachtsinspanning net een doelpunt voorkomen door de bal voor de lijn weg te schieten.

In de slotfase was er nog een kans voor ARC. Tren Drexhage legde de bal met de borst klaar voor Youri Duisterhof, maar zijn schot ging over. Aan de andere kant was er een grote kans voor Rik van der Eerden. Uit een corner van Kars Vierwind kwam de bal via Freek Mulder voor de voeten van Rik van der Eerden, maar doelman Aäron Balk stopte zijn inzet waarna de rebound van Van der Eerden over het doel ging. Dat was meteen het laatste wapenfeit van dit duel, waarbij beide teams zich tevreden moesten stellen met een punt. AZSV had wederom twee punten verloren, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn gezien de kansen voor met name Lionel Frederik.
Komende week speelt AZSV op woensdagavond in Vragender tegen KSV in de tweede ronde van de KNVB-beker. Aanvang van dit duel is 20.00 uur. Volgende week zaterdag volgt dan de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Aaltenaren treden dan aan tegen Achilles'29. Aanvangstijdstip en locatie zijn nog niet bekend gezien de perikelen bij de Groesbeekse club.