Afbeelding

Lezers schrijven | Vandalisme op De Hare aan 't Hobbespad

Algemeen

Vandalisme op De Hare aan 't Hobbespad

Eind 2016 werd er bij De Hare 86, aan 't Hobbespad, onder het genot van een glaasje glühwein en een oliebol, een buurtbibliotheek geopend.
De drie bibliotheekhuisjes, waaruit iedereen gratis boeken mag lenen en/of ruilen, zijn altijd vrij toegankelijk. Ernaast is een bankje om even rustig een boek door te kunnen nemen.
Ook 't Hobbespad werd toen aan de bezoekers geïntroduceerd en aan hen werd uitgelegd hoe de naamgeving van het pad tot stand is gekomen.
Het is onder andere vernoemd naar Thomas Hobbes, een 16e eeuwse filosoof. 't Hobbespad is geen officiële naam. De naam is verbonden aan de registratie van de buurtbibliotheek. Het naambordje staat op het erf van de bewoners.

In de zomer van 2017 is het naambordje vernield.

Sindsdien vinden er meer van dit soort, tot nu toe kleine, onaangename acties plaats.

De afgelopen maand echter is het dusdanig uit de hand gelopen, dat de bewoners, maar ook de omwonenden, zich onveilig zijn gaan voelen.
Het begon met het beschieten van de voordeur, vermoedelijk met een buks. Een paar weken erna waren de boeken van de bibliotheekjes overal over de straat verspreid en zelfs werden er een aantal in de Beneden Slinge gegooid. Bovendien was er een steen door de pas vervangen ruit van de voordeur gegooid.

Van de vernielingen is aangifte gedaan en er is buurtonderzoek geweest. Minstens één van de daders is weliswaar bekend, maar de politie kan er pas iets aan doen als er genoeg bewijs is.

De eigenaars van de buurtbibliotheekjes hebben zich nu wel genoodzaakt gezien hun huis te beveiligen met een camera. Mede voor de veiligheid van de buren.

Het is toch, op z'n minst, jammer te noemen dat dit nodig is in het mooie Aalten.


Naam en adres van de inzender bij de redactie bekend.

De bibliotheekhuisjes aan 't Hobbespad. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant