Een hart onder de riem schrijven

Algemeen

BREDEVOORT/AALTEN - Op 10 december vieren we de Dag van de Rechten van de Mens. In de gemeente Aalten jaar viert Amnesty International dit met de internationale 'Write for Rights'-actie. Iedereen wordt uitgenodigd om mensen die opstaan tegen onrecht een hart onder de riem te steken middels een persoonlijke boodschap. Op 7 december bijvoorbeeld in de Koppelkerk in Bredevoort.

Dit jaar vraagt Amnesty om tijdens de Write for Rights-actie brieven te schrijven voor jonge mensen die de moed hebben op te komen voor rechtvaardigheid. Een persoonlijke brief geeft steun in de vaak eenzame strijd tegen onrecht, een brief geeft kracht en moedigt aan om door te gaan waar overheden en volwassenen tekortschieten.
Dit jaar schrijft men voor Nasy, Jianne, Sarah, Sean, Yasamar, Magai en en vele anderen. De werkgroep Amnesty Aalten-Oost Gelre doet ook dit jaar weer mee met de jaarlijkse decemberacties op verschillende locaties en tijdstippen. Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven.
Er zijn drie locaties in de gemeente Aalten waar brieven kunnen worden geschreven: op 7 december in culturele vrijplaats de Koppelkerk in Bredevoort tussen 11.00 en 15.00 uur. Op 8 december in de Regio Christengemeente aan de Hogestraat 52 in Aalten tussen 10.30 en 12.00 uur. Op 10 december in Stationshuis Fatta in Aalten. Daar wordt geschreven van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant