Kees Ritmeester bij Op d'n Timp. Foto: Iris Jansen
Kees Ritmeester bij Op d'n Timp. Foto: Iris Jansen (Foto: )

Op d'n Timp wordt volgend jaar Iets Anders

AALTEN - Het eens zo geliefde café 'Op den Timp', later bekend staand als café Malle Babbel, ondergaat op dit moment een metamorfose. Kees Ritmeester heeft het vrijstaande gemeentelijke monument op de hoek van de Landstraat/Kerkstraat aangekocht als nieuwe huisvesting voor zijn makelaarskantoor Iets Anders Makelaars. Het gebouw dat nu totaal gestript is, wordt onder het goedkeurend oog van Ritmeester weer helemaal in ere hersteld.

Door Iris Jansen

Het witte beeldbepalende pand uit de negentiende eeuw, gelegen aan de rand van de oude kern van Aalten, was vroeger een herberg met woning en borstelmakerij. In Aalten is het de laatste jaren vooral onder de aandacht geweest vanwege geluidsoverlast en andere perikelen. "Dit is nu allemaal verleden tijd, alhoewel de deuren bij ons geopend zullen blijven om klanten en gasten te ontvangen. Maar natuurlijk allemaal in goede harmonie en genoeglijke sfeer", zegt Ritmeester die ook graag als gastheer optreedt.
In het momenteel wat zorgelijk ogende pand vertelt Ritmeester enthousiast: "Het is de bedoeling dat wij in maart 2020 verhuizen naar dit nieuwe stekje. We hebben hier nog wel wat werk te verzetten voordat alles klaar is. Het hele pand wordt ontdaan van oude plafonds en vloeren, alle leidingen worden vervangen en alle oude elementen weer in ere hersteld. Wanneer je zolang in een monumentale stad als Gouda hebt gewoond en gewerkt, zit de aandacht voor en het opknappen van dit soort monumenten in je bloed. Het doet vaak pijn wanneer je ziet hoe mensen zonder enig respect en oog voor detail een monument ruïneren. Gelukkig konden we de Scouting Aalten nog blij maken met wat bruikbare spullen, want maatschappelijk ondernemen staat bij ons ook hoog op de agenda. De benedenverdieping wordt weer een prachtige multifunctionele ruimte waarbij we veel van de huidige inrichting weer aanbrengen. De serre willen we graag dichtmaken en bij de bovenlichten glas- in loodramen aanbrengen. Dat zijn kleine details met een grote uitstraling. Binnen blijven de houten balken zichtbaar en we zullen zeker de monumentale verfkleuren toepassen. Er komen, naast een receptie, zithoekjes en ook weer een ruimte voor de Rabobank Zuid-Oost Achterhoek die hier éénmaal per week aanwezig is voor hypotheekgesprekken. Natuurlijk mag een gezellige bar niet ontbreken, en die hoort hier historisch gezien natuurlijk ook thuis. De trap naar de tweede verdieping krijgt een bijzonder glazen bordes waardoor de oeroude trap zichtbaar wordt; de huidige trap is er destijds gewoon overheen gebouwd. Boven wordt de inrichting iets moderner; inpandig gaan we boven meer met beglazing werken zodat alles wat lichter wordt. Daar komen dan de kantoorruimten voor de medewerkers."
Dat Op d'n Timp niet helemaal zijn oorsprong verliest blijkt wel uit de plannen van Ritmeester: "In de avonden willen we zo nu en dan de benedenverdieping gebruiken voor het ontvangen van gasten. Dat kunnen oud-klanten en toekomstige klanten zijn, maar ook verenigingen of ondernemers kunnen hier terecht voor het houden van een bijeenkomst. Ook staat zo nu en dan het organiseren van een culinaire avond op de agenda, maar alleen met eigen gasten. Tevens zullen we de ondernemersavonden voortzetten, waarbij bedrijven uit de hele regio kunnen aanschuiven."
Iets Anders Makelaars heeft zich vanaf 2015 geprofileerd als een makelaarskantoor met een Iets Andere aanpak. Door de behulpzame en creatieve benadering van klanten die hun huis willen verkopen, probeert het kantoor zich te onderscheiden van andere bedrijven.
Ritmeester:"Toen ik in Aalten begon had ik al meteen een visie voor ogen hoe ik het wilde aanpakken. Ik ben van beroep altijd makelaar geweest in vele regio's in Nederland, dus ik ken het klappen van de zweep maar ook de problemen van huiseigenaren die willen verkopen. Een huis optimaal presenteren is echt niet zo eenvoudig. Onder één dak hebben we hier een woningstylingservice, een klussenservice, tuinservice, schoonmaakservice, haal- en brengservice en bieden we nog de Rabo hypotheekservice aan. Vaak nemen mensen ons in de arm omdat ze hun huis niet verkocht krijgen. Dat zit hem vaak in kleine dingetjes waarbij we graag ontzorgen. Een kleine investering levert vaak een groter verkoopbedrag op. Een woning moet gezelligheid en sfeer uitstralen, het moet een 'cosy' gevoel geven en daar zorgen wij voor. Met elkaar zijn we een gezellige creatieve club en we denken graag 'out of the box', en dat werkt. Kijk, dat doen we gewoon Iets Anders dan andere makelaars; het is de succesformule die we vanuit ons gezellige nieuwe onderkomen zeker zullen voortzetten", lacht Ritmeester.


www.ietsandersmakelaars.nl

Meer berichten