Een spelmoment uit de wedstrijd van AD'69 tegen Gendringen. Foto: PR

AD '69 verliest met 2-0 van nieuwe koploper Gendringen

Algemeen

AALTEN - AD '69 speelde thuis tegen Gendringen. Sterk keeperswerk bij Gendringen en falend scorend vermogen aan AD-zijdeleverde een 2-0 verlies op. Door verlies van Dinxperlo en HMC'17 staat Gendringen aan top in 4C en beperkt AD'69 de schade en blijft het de eerste drie in zicht houden.

Over het algemeen waren Gendringen en AD'69 gedurende de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, kansen waren er vooral voor AD'69 maar in deze wedstrijd wilden ze er niet in, deels doordat Gendringen verdedigend paraat stond maar ook door gebrek aan scorend vermogen aan AD-zijde. Kort voor rust wist Gendringen een spaarzame kans te verzilveren toen de nummer 10 Luuk Messink met hulp van de paal de 0-1 scoorde. Met een 0-1 ruststand ondanks vele kansen kon AD'69 niet tevreden zijn en het begin van de tweede helft was voor AD'69. En weer kreeg AD'69 kans op kans maar de bodem van het potje geluk waaruit AD'69 een reeks van wedstrijden kon putten was echt bereikt. En daar waar AD'69 faalde in de afwerking had Gendringen veel meer succes, het was wederom Luuk Messink die met een fantastische kopbal onhoudbaar voor Anthony Ikink de 0-2 scoorde.
AD'69 voetbalde voor wat het waard was maar kon de 0-2 achterstand niet meer rechtzetten. AD'69 bleef tot de 90ste minuut het doel van Gendringen opzoeken maar zoals gezegd werd er ook bij AD'69 niet gescoord zodat Gendringen de volle winst pakte.