De wandelaars tijdens de vorige editie van de wandeling. Foto: PR
De wandelaars tijdens de vorige editie van de wandeling. Foto: PR (Foto: )

Ik-mis-je-wandeling Bredevoort

BREDEVOORT - Voor de tweede keer wordt in Bredevoort een Ik-mis-je-wandeling gehouden. Die vindt plaats op zondag 17 november, aanvang 14.30 uur.

Op zondagmiddag 17 november wil Bredevoort stil staan bij de overledenen van wie gehouden werd en die nu worden gemist. Vorig jaar werd voor het eerst een Ik-mis-je wandeling gehouden, waarbij men vanaf een centraal punt vertrok naar de begraafplaats.

Al eeuwenlang gedenken mensen juist in november de overledenen van wie ze gehouden hebben. Een traditie waarin ook vanuit Bredevoort en de buurtschappen bij aansluit. Een moment om met elkaar even stil te staan bij de mensen die worden gemist, maar zeker ook een moment om te laten merken dat niemand er niet alleen voor staat en dat men er als gemeenschap voor elkaar is.

Dit jaar start de wandeling om 14.30 uur op het pleintje voor het Ambthuis (hoek Landstraat-Ambthuiswal). Vandaar gaat de wandeling naar de Sint Joriskerk op de Markt waar het Stadskoor Bredevoort enkele liederen zingt. Daarna wandelt men verder wandelen we door het Vestingpark naar de Lourdesgrot waar even wordt stil gestaan bij mensen die worden gemist en die niet in Bredevoort begraven liggen. De tocht wordt voortgezet naar de begraafplaats Kloosterhof aan de Kloosterdijk. Het Koperblazersensemble Barlo-Bredevoort verzorgt daar de muziek. Dan krijgt iedereen de tijd om de plek te bezoeken waar men de eigen geliefden kan gedenken. Iedereen krijgt daarvoor ook een graflicht uitgereikt. Wie liever naar de oude begraafplaats aan de Prins Mauritsstraat wil, is vrij om dit te doen. De middag wordt afgesloten met een samenzijn met koffie of thee bij 't Grachthuys.
Een groot aantal organisaties uit Bredevoort en de buurtschappen werkt mee, te weten Protestantse Gemeente Bredevoort, katholieke geloofsgemeenschap Sint Georgius, basisschool 't Bastion, Stadskoor Bredevoort, Blazersensemble Barlo-Bredevoort, Bredevoorts Belang, Kloosters Belang, Haarts Belang, GUV Uitvaartverzorging en 't Grachthuys.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden