Het Koppelbuurtje aan het werk. Foto: Leo van der Linde
Het Koppelbuurtje aan het werk. Foto: Leo van der Linde

Koppelbuurt brengt Avond met Dorus

XInterviews & Achtergrond

BREDEVOORT - In Bredevoort is een deel van de inwoners van de Koppelstraat al wekenlang in de ban van Bredevoort Schittert. Op 25, 26 en 27 september staat Bredevoort weer in het teken van licht, muziek, theater, kunst en romantiek. Veertien bouwgroepen doen dit jaar mee met allerlei lichttaferelen. Met diverse materialen wordt er een voorstelling gebouwd, passend bij een bepaald thema. Dit jaar is het thema van Bredevoort Schittert: Musical.

Door Leo van der Linde

Het Koppelbuurtje toont tijdens Bredevoort Schittert de musical 'Een avond met Dorus'. Deze musical gaat over het leven van Tom Manders, beter bekend als: Dorus. Deze televisiester is bekend geworden door het legendarische optreden met het meisje dat alsmaar 'Poesie mauw' bleef zingen en verder van liedjes zoals: 'Twee Motten' en 'Bij de Marine'.

In de schuur bij Wim Tolkamp wordt elke donderdagavond hard gewerkt aan het lichttafereel. Men heeft zo'n 20 posters verzameld die gebruikt werden bij de theaters om bekendheid te geven aan deze musical. Deze posters worden allemaal op panelen geplakt en vervolgens vernist, en fraai uitgelicht.
Verder bouwt men een podium bij de tuin van de RK-kerk in Bredevoort.
Hier vertoont men telkens elke avond tijdens Bredevoort Schittert drie keer enkele hoogtepunten op de bühne.

Bertus ten Harkel verklapt: "Verschillende mensen nemen de rol van Dorus op zich tijdens Bredevoort Schittert. Wie, en wat er allemaal gebeurt, dat blijft nog even een verrassing. Wie nieuwsgierig is, moet gewoon komen kijken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant