Afbeelding

Volkswagen Golf meest gezochte occasion van Nederland

Achterhoek Auto

We kunnen met z'n allen geen genoeg krijgen van de Volkswagen Golf. Voor het vierde jaar achtereen is het succesnummer van VW volgens Autoscout24 de populairste gebruikte auto. De occasionwebsite heeft de zoekopdrachten omgezet in een top 10, waarbij het Duitse merk plaats 1 en 2 opeist, na de Golf volgt namelijk de Polo, premium dochter Audi completeert het podium met de A3. 

Al sinds 2016 zoeken Nederlanders het vaakst op VW Golf. Opvallend is het grote aantal Duitse auto's. Bij de nummers vier tot en met tien is welgeteld één niet Duitse, maar Franse auto te vinden. De complete top 10: 4. Audi A4, 5. Ford Focus, 6. BMW 320, 7. Opel Astra, 8. Opel Corsa, 9. Renault Clio en 10. Audi A6, waarbij de A6 weer terug is in de top 10 ten koste van de Ford Fiesta.

Golf overal op plaats 1
De gemiddelde occasionprijs van een Volkswagen Golf op Autoscout24 is 14.367 euro. Uit de top 10 meest gezochte occasions is de Opel Corsa met een gemiddelde prijs van 7.400 euro de goedkoopste occasion. Nederlanders zijn niet alleen in hun liefde voor de Volkswagen Golf. Ook in Duitsland, België en Italië is dit model het meest gewild. De top 10 komt ook voor het grote deel overéén met de andere EU-landen.

In Duitsland bestaat de top 10 geheel uit modellen van Duitse bodem. Opvallend genoeg is dit ook in België het geval. Italianen steken hun liefde voor de Fiat Panda en de Fiat 500 niet onder stoelen of banken. Oostenrijk is gek op de Skoda Octavia, wat de enige top 10 notering oplevert van de 5 onderzochte landen (België, Duitsland, Italië, Nederland en Oostenrijk).

Tesla Model 3
De verkoophit in Nederland wat betreft bij de nieuwe auto's komt uit Amerika: het is de Tesla Model 3, waarvan in 2019 liefst 29496 exemplaren op kenteken zijn gezet. Een bijzondere ontwikkeling gezien de prijs van 40.000 euro voor de goedkoopste uitvoering. Met dank aan de subsidie vanuit de overheid. (BJK)
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant