Foto PR
Foto PR

Vijf manieren om thuis een gezellig interieur te creëren

Partnerbijdrage

Als het buiten warm is, wil je dat je huis zo opgeruimd en luchtig mogelijk is, zonder extra lagen die het vocht of de hitte kunnen opsluiten. Maar als het weer kouder wordt, wil je die kleren weer aantrekken zodat het huis warm en uitnodigend lijkt. Het goede nieuws is dat het niet veel moeite kost om je huis om te toveren tot een huis dat in de winter warm en uitnodigend is. Je huis omtoveren tot een gezellig toevluchtsoord voor de winter vergt maar een paar kleine aanpassingen, zoals een mand met tijdschriften of boeken op de bijzettafel te zetten en dimmer lampen gebruiken. In dit artikel lees je 7 manieren om jouw interieur een upgrade te geven op een eenvoudige manier!

Verminder het aantal kleuren in je interieur
Kies je voor een overmatig aantal kleuren in je huis, dan leidt dat tot visuele verwarring, en kies je voor een onvoldoende aantal kleuren, dan ontstaat er een hard en koud gevoel. In plaats daarvan, om een vredig evenwicht in je ruimte te scheppen, gebruik je een gedurfde, neutrale basistoon voor de kleur van je muren. Breng banken, stoelen, kussens en dekens in effen kleuren aan om wat kleur in de ruimte te laten. Door neutrale tinten doordacht en strategisch te gebruiken, kun je elke ruimte rustiger laten lijken zonder dat ze overweldigend aanvoelt.

Speel met de manier waarop je meubels zijn opgesteld
Bij het ontwerpen van een warm en uitnodigend interieur is een van de betrouwbaarste methoden erop uit te gaan en gloednieuwe meubels, kunstwerken en accessoires te kopen. Overigens hoef je dat niet te doen met nieuwe artikelen. Je kunt heel veel doen met je huidige meubels.
De indeling veranderen van de meubels die je nu in je kamer hebt staan is altijd een optie in plaats van hele nieuwe meubelstukken te kopen. Probeer het meteen uit! Het is een hele betaalbare en ongecompliceerde aanpak om het aanzicht van je woonruimte op te frissen.

Wees er zeker van dat je geschikt meubilair kiest voor jouw woonruimte
Wij zijn er net als alle anderen ervan bewust dat het kiezen van de juiste meubelontwerpen voor het interieur dat je wilt creëren niet zo eenvoudig is als het lijkt. Gelukkig kun je online allerlei aanbevelingen ontdekken die je helpen het resultaat te bereiken dat je zoekt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een manier om je gang meer ruimtelijk in te richten? Dat kan eenvoudig met spiegels! Wil je daarentegen een fijne sfeer in je tuin creëren voor de zomermaanden? Dan is het een goed idee om na te denken over een tuinhaard of een nieuwe tuinset met kussens. Dat gezegd hebbende, als je eenmaal je favoriete ontwerptrend gekozen hebt, moet je daarbij blijven. Het kopen van verschillende meubelstukken kan de indruk wekken dat je huis ongeorganiseerd en rommelig is.

Verlichting is iets dat velen van ons over het hoofd zien bij het inrichten van onze huizen
Dit gebeurt als je het eerder als een functioneel kenmerk van de ruimte beschouwt dan als iets met esthetische aantrekkingskracht. Verlichting is, als het goed gebruikt wordt, is vaak het missende onderdeel dat je inrichting verheft tot een gezellige plek. Door LED lampen met een warme toon te installeren krijgen tafellampen een helderheid die lijkt op die van een kaars, die niet overheersend is maar helder genoeg om je wakker te houden.Bij het inrichten van een ruimte is een van de meest voorkomende verlichtingsfouten te veronderstellen dat één vorm van verlichting voldoende is. In de praktijk levert het gebruik van verlichting in lagen de mooiste resultaten op. Er zijn drie basisvormen van binnenverlichting waarmee rekening moet worden gehouden, zowel in nieuwe woningen als in oudere woningen:
1. Taakverlichting: alles van bureaulampen tot hanglampen. Zoals de naam al zegt, worden werklampen gebruikt om je te helpen een bepaalde taak uit te voeren.
2. Omgevingsverlichting: denk aan wandlampen, railverlichting, of inbouwverlichting.
3. Accentverlichting: deze vorm van verlichting wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op een bepaald aandachtspunt, zoals een wandkunstwerk, of om een pad     in de tuin te verlichten.

Het etaleren van herinneringen en foto’s creëert een huiselijke sfeer
Ook al zullen ze je kamer niet fysiek opwarmen, het hebben van een schoorsteenmantel gevuld met kerstkaarten en een muur bedekt met persoonlijke foto’s kan helpen je hart gevuld te houden met warme herinneringen terwijl je de winter doorkomt!

‘Dit artikel wordt u aangeboden door TuinhaardXXL. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit