Blije huurders nemen de sleutels in ontvangst. Foto: PR
Blije huurders nemen de sleutels in ontvangst. Foto: PR

Eerste sleutels van duurzame nieuwbouw in Aalten uitgereikt

Wonen

AALTEN -  De eerste 23 woningen aan de Molenkamp, Eligiusstraat en het nieuwe Smildapad zijn klaar. De bewoners namen deze week de sleutels in ontvangst van woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo.

De bouw van de overige 33 woningen is in de afrondende fase.
In mei 2023 werd door De Woonplaats en Dura Vermeer gestart met de bouw van de nieuwe buurt, nog geen jaar later zijn de eerste woningen opgeleverd. De 23 woningen zijn een mix van woningen van één laag met kap en gelijkvloerse woningen. Aan de overige twaalf gelijkvloerse woningen voor het Aaltens Hofje en het appartementencomplex met 21 woningen wordt nog gebouwd. De verwachting is dat deze bewoners later dit voorjaar de sleutels ontvangen.
Alle woningen in het appartementencomplex zijn verhuurd aan bewoners van De Woonplaats die met voorrang doorstromen vanuit een eengezinswoning.
Door de woningen gasloos te realiseren zijn ze klaar voor de toekomst. De zonnepanelen op het dak leveren energie voor de installaties, zoals verwarming en warm water. Daarnaast heeft de woning een lucht-water warmtepomp en een WTW-installatie voor een optimale ventilatie. Hier beleven de bewoners veel comfort van in hun nieuwe woning, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien levert het ook nog eens lage energielasten op.
Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

Blije huurders nemen de sleutels in ontvangst. Foto: PR
De sleutels van de eerste 23 woningen zijn uitgereikt. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant