Timon Grevink (links) en Erik Groters aan het spitten. Rechts het zitbankje en achter Timon het insectenhotel. Foto: Jos Wessels
Timon Grevink (links) en Erik Groters aan het spitten. Rechts het zitbankje en achter Timon het insectenhotel. Foto: Jos Wessels

Laatste boom geplant in ‘Amaliapark’ kern Kobus

Wonen

AALTEN - Op de eerste dag van de lente werd de laatste boom geplant in het park aan de westzijde van de kern Kobus. Die laatste boom was een geschenk van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Het planten gebeurde door wethouder Erik Groters en kinderburgemeester Timon Grevink.

Door Jos Wessels

De kern Kobus, in aanleg sinds circa 2003, nadert zijn voltooiing. Er wonen nu 980 inwoners verdeeld over 340 huishoudens (cijfers van 2022).
De wijk is zeer ruim opgezet; om de huizenblokken zijn zeeën van groen. Deze zijn ingericht als parkgazon met verspreid staande bomen. Afgelopen maanden is het grote park aan de westzijde beplant met 225 bomen. Het park heeft nog geen naam, maar wordt door bewoners van Bongenkamp en Knibbelweide het Amaliapark genoemd.
De bewoners ook, benaderden de gemeente over de inplant van bomen. Het zijn vooral fruitbomen geworden: appel, peer, kers, tamme kastanje, notenboom en hazelaar. Als die vrucht dragen, mag iedereen vrij plukken! De bomen zijn in goede grond geplant: in elk plantgat is eerst 1,5 kuub goede aarde gestort.

Geschenk
De Vereniging Nederlandse Gemeenten bestaat dit jaar 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan kreeg elke gemeente een bijzondere boom geschonken. Voor Aalten is dit een bijenboom (tetradium daniellii) geworden. De VNG heeft er ook nog een rond zitbankje bij gedaan. Plus een insectenhotel, een kastje met gaten en boomschors waar diverse insecten zich thuis zullen voelen. Zo werkt de gemeente mee aan biodiversiteit.
Het planten van de bijenboom gebeurde door wethouder Erik Groters en kinderburgemeester Timon Grevink. Het planten gebeurde na 15.00 uur, want de jonge burgemeester moest eerst gewoon naar school: hij zit in groep 8 van de Sint Jozefschool.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit