De rotonde bij de Roelvinkstraat. Foto: Jos Wessels
De rotonde bij de Roelvinkstraat. Foto: Jos Wessels

Komt er tractorverkeer op rondweg Bredevoort?

Vervoer

BREDEVOORT - Op dit moment is het zó dat landbouwverkeer over de N318 mag rijden van Varsseveld tot de verkeerslichten bij Bredevoort. Daar moeten de zware landbouwmachines afbuigen om over de Winterswijksestraat naar de rotonde Roelvinkstraat te rijden. Die steekt men recht over om over de parallelweg verder te gaan richting Winterswijk. De Winterswijksestraat ligt binnen de bebouwde kom van Bredevoort en er ontstaan hier geregeld gevaarlijke situaties. Het CDA wil nu middels een amendement het tractorverkeer op de N318 houden tot aan de rotonde.

Door Jos Wessels

De N318 is een provinciale weg. Hier beslist dus de provincie, maar de gemeente is een belangrijke gesprekspartner. Dinsdag 28 november praat de gemeenteraad over een provinciaal inpassingsplan. Onder meer komen er tussen Aalten en Varsseveld enkele insteekhavens waar het landbouwverkeer het andere verkeer voor kan laten gaan.
Het is de inwoners al jaren een doorn in het oog dat dit zware en langzame verkeer wél 13,7 kilometer over de N318 mag rijden, van Varsseveld tot Bredevoort, maar dan over 900 meter door de bebouwde kom van Bredevoort moet.
Aan de Winterswijksestraat is een peuteropvang gevestigd en ook zijn hier parkeerplaatsen voor toeristen. Gerrit Assink wil nu namens het CDA dat de gemeente er alles aan doet om het zware verkeer ook die laatste 900 meter over de N318 laat rijden.
Het amendement wordt op 28 november besproken, maar uiteindelijk beslist de provincie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit