De openingshandeling: Joris Nieuwenhuis knipt het lint door. Foto: PR
De openingshandeling: Joris Nieuwenhuis knipt het lint door. Foto: PR Ronny Elschot 67

Nederlands Kampioen Joris Nieuwenhuis opent nieuwe Bikepark op Sportpark Zuid

Sport

.AALTEN - De regerend Nederlands Kampioen Veldrijden Joris Nieuwenhuis heeft het nieuwe Bikepark op Sportpark Zuid geopend tijdens het Kanjers Sportevent. 

Nieuwenhuis is op dit moment een van de grote publiektrekkers tijdens het veldrijden en won het afgelopen jaar een World Cup wedstrijd in Val di Sole, werd Nederlands Kampioen bij de Elite en in Tabor werd hij tweede op het WK veldrijden achter winnaar Mathieu van de Poel. “Een enorme eer dat hij aanwezig was tijdens deze opening”, stelt John Theissen.
Tijdens de opening werd Joris tevens benoemd als nieuwe ambassadeur van de Stichting Kanjers voor Kanjers.

Wielerverenigingen
Het Bikepark is een initiatief van Fietsgroep ’t Muurtje, wielerverening De Peddelaars en Kanjers voor Kanjers. In samenwerking met vrijwilligers van beide wielerverenigingen en de professionele hulp van Patrick Jansen van Tracks & Trails is dit Bikepark in twee fases gebouwd.
Het park is voor elk niveau te doen, maar er zitten zeker een paar pittige stukken tussen. Er zijn er ook diverse houten hindernissen gebouwd om aan de techniek te werken voor jong en oud. De bedoeling is dat de baan af en toe aangepast gaat worden om het uitdagend te houden.
De baan ligt op een open en vitaal sportpark en is dus voor een ieder toegangelijk. Je kunt uiteraard ook lid worden van een van de beide verenigingen om samen te trainen en de Peddelaars heeft ook jeugdtrainers, die tweemaal in de week trainen op de mountainbike.

De baan is financieel tot stand gekomen door de beide wielerverenigingen, Kanjers voor Kanjers, Sport BSO, Brichbouw, de Kramprun, Aaltens Sportakkoord en een gift van Strade Bianche Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant