Hier brengt de keeper van Berkum redding bij één van de vele aanvallen van AZSV. Foto: PR

Polletje 2.0 levert AZSV 3 punten op

Sport

AALTEN - Op 12 april 1987 wil PSV-keeper Hans van Breukelen in de laatste minuut van de wedstrijd Feyenoord tegen PSV de bal uittrappen. Op dat moment is het 0-1 voor PSV. Hij stuitert de bal, maar door een polletje blijft de bal op het gras van de Kuip liggen. Hij pakt de bal voor de tweede keer op en wordt door scheidsrechter Bep Thomas bestraft met een indirecte vrije trap, waaruit Keje Molenaar in de 90e minuut de 1-1 binnen schiet. Dit voorval is een geheel eigen leven gaan leiden.

37 jaar later zal keeper Huib Veurink van Berkum ook waarschijnlijk af een toe een polletje als argument gebruiken van zijn miskleun in de 54e minuut van de wedstrijd tussen AZSV tegen Berkum. Hij maait finaal langs de bal heen als de ervaren Dennis Horstman de bal op hem terug speelt. Dit terwijl Dennis Horstman in zijn pupillentijd geleerd dat een terugspeelbal altijd een richting naast het doel moet hebben.
Hiermee is meteen het hoogtepunt van de wedstrijd genoemd, of het moet zijn dat de spelertjes van de voetbalschool als players-escort mee het veld mee opkwamen.
De beide ploegen houden zich in de eerste helft in evenwicht met iets meer kansen voor de Rood-Witten. Vlak voor de rust krijgt Rik van der Eerden een uitgelezen kans om binnen te koppen maar hij ziet zijn inspanning niet beloond. Na de 1-0 is Berkum de kluts een beetje kwijt en laten ze niet meer zien wat ze wel kunnen en dat is goed voetballen. Niet voor niets staan ze op de vierde plaats in de competitie.
De tweede helft zijn de kansen voor AZSV. Het is Mirko Zwiers die de 2-0 op het scorebord kan zetten maar zijn schot gaat rakelings over. Niet veel later kopt Thijmen te Kolste op de lat. Meteen zijn laatste actie want niet veel later wordt hij uit voorzorg van het veld gehaald. In de 73e minuut is het weer Rik van der Eerden die een kansrijke bal onbenut laat. Tien minuten later wordt voor zeker de 27e keer in deze competitie het aluminium geraakt. Vlak voor het eind is het nog even billen knijpen als Berkum een behoorlijke kans onbenut laat.
Met de 1-0 winst wordt Berkum gepasseerd op de ranglijst en staan de Rood-witten op een verdienstelijke 4e plaats op de ranglijst dat tevens uitzicht biedt op het spelen van nacompetitie.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste( 60 Roel Gebbinck) Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Mirko Zwiers, Rik van der Eerden, Joost Rasing (72 Quinn Vervelde), Benjamin Roters, Nick van Breugel (72 Max Rensink).