AZSV VR1 staf vanaf links hoofdtrainer Dennis Teunissen, leider Carla Westervelt, teammanager Erica Somsen en assistent scheidsrechter Marc Scholten bij het bord van sponsor Albert Heijn. Foto: Karin Stronks

AZSV VR1 staf vanaf links hoofdtrainer Dennis Teunissen, leider Carla Westervelt, teammanager Erica Somsen en assistent scheidsrechter Marc Scholten bij het bord van sponsor Albert Heijn. Foto: Karin Stronks

AZSV VR1 op kampioenskoers

Sport

AALTEN – Het kampioenschap van AZSV VR1 zit bijna in de pocket, de eerste twee periodetitels hebben de Aaltense speelsters eveneens op naam. Momenteel bedraagt de voorsprong op de nummer twee maar liefst vijftien (!) punten. Ook is de Aaltense vrouwen-hoofdmacht nog in de race voor de KNVB beker én de Achterhoek Cup. Tot nu toe spelen de Aaltense dames een fantastisch seizoen. De vierkoppige staf vertelt graag, zeker niet zonder trots, hoe dat kan.

Door Karin Stronks

We zitten in d’Olde Schole, het vrijwilligershome van sportpark Villekamp. Zo’n succesvol seizoen, hoe komt dat? Assistent-scheidsrechter Marc Scholten legt uit: “Hier zijn meerdere redenen voor denken wij. Ten eerste, vrouwenvoetbal wordt bij AZSV zeer serieus genomen, dat is met name een verdienste van AZSV voorzitter Patrick Frenken. Als tweede punt; we hebben een brede selectie zodat we minder kwetsbaar zijn bij blessures. En, heel belangrijk, de sfeer is goed, de vrouwen willen voor elkaar werken. Ten slotte, een staf van vier is erg fijn. We managen samen alle randzaken rondom ons team. Maar de speelsters moeten het op het veld laten zien… En dat loopt super dit seizoen!”
De selectie bestaat dit seizoen uit negentien speelsters. Leider Carla Westervelt: “Van eigen jeugd en het tweede dameselftal zijn vier vrouwen doorgestroomd en we hebben vijf dames van buitenaf bij de selectie verwelkomd. Twee vrouwen van AD’69, eentje is van Longa’30 Lichtenvoorde overgekomen, een dame van Witkampers uit Laren heeft zich bij ons aangesloten en een keepster is vanuit Bocholt ons team komen versterken. Het is heel fijn om over een brede selectie te beschikken. En de dames doen niet veel voor elkaar onder, als we wisselen zijn we niet ‘minder’. Een sterk team dus.”
Teammanager Erica Somsen merkt op: “Elk jaar zijn er wel wat wisselingen in het team maar dat heeft geen invloed op de sfeer. Het blijft een superleuke groep, onze vrouwen hebben veel voor elkaar, voor het elftal, over. Jonge meiden leren veel van de oudere garde, ja we merken wel dat er respect is. Wat zo mooi is dat wij als Achterhoekse club, een relatief klein gebied, op dit niveau voetballen. Daar zijn we zeker trots op!”
Er komen enkele statistieken naar boven borrelen. Marc Scholten heeft veel cijfers in zijn geheugen: “We hebben een jong team, de gemiddelde leeftijd is 22,6 jaar. Het succes komt niet helemaal uit de lucht vallen, vanaf 2017 is ons team geëindigd in de top-5 van de competitie. De laatste jaren zelfs in de top-3. Nog een leuk detail, vanaf 14 mei 2022 hebben we geen thuiswedstrijd meer verloren! We rijden altijd met een bus naar uitwedstrijden, we zitten zo’n 3.000 kilometer per seizoen bij elkaar in de bus! Dan moet de sfeer wel goed zijn…”
Hoofdtrainer Dennis Teunissen vult aan: “Het is geweldig dat ondanks jarenlang ‘net niet’ de vrouwen de motivatie hebben vastgehouden. En nu komt het er allemaal uit! Ondanks dat niet alle wedstrijden even sprankelend zijn geweest, hebben we ze over het algemeen naar onze hand kunnen zetten en de winst gepakt!” Marc merkt op: “Dat komt volgens mij ook door jou, Dennis. Je kunt heel goed een wedstrijd analyseren en vaak in de rust de boel nog vlot even rechtzetten…”
Jarenlang is promotie naar de hoofdklasse dichtbij, maar met name seizoen 2022/2023 eindigt enigszins teleurstellend. AZSV VR1 is op kampioenskoers maar speelt in een bizarre wedstrijd gelijk en grijpt net naast het kampioenschap. Dennis: “We speelden tegen Helpman VR1 in Haren, Groningen. We hadden 85% balbezit, misten twee penalty’s en in de laatste minuut werd een doelpunt van ons afgekeurd… Die punten kwamen we tekort voor het kampioenschap… Toevallig spelen we op zaterdag 6 april tegen hetzelfde Helpman in Haren, we hebben dus zeker iets recht te zetten! We hebben nog één punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen met nog vijf wedstijden te gaan. Dat kan niet meer misgaan…”
Voor deze belangrijke uitwedstrijd is een supportersbus geregeld. Voor 10 euro kunnen fans van AZSV VR1 mee naar Haren, Groningen, om de kampioenswedstrijd mee te maken. Carla: “Hoe mooi zou het zijn als onze dames voor een groot AZSV publiek de kampioenswedstrijd mogen spelen… En winnen!”
De wedstrijd Helpman VR1 – AZSV VR1 begint in Haren op 6 april om 12.00 uur. Erica: “Als we hier kampioen worden zijn we mooi op tijd terug in Aalten om het te vieren!” En dan zal AZSV VR1 in seizoen 2024/2025 uitkomen in de hoofdklasse, onder leiding van hoofdtrainer Dennis Teunissen die voor één jaar heeft bijgetekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant