De Maandagmorgengroep met Gerda op de voorste rij in het midden
De Maandagmorgengroep met Gerda op de voorste rij in het midden Petra van Wijk

AVA`70-trainster Gerda Demkes zwaait af na 20 jaar

Sport

AALTEN - Gerda Demkes begon als trainster op 18 maart 2004 van de Maandagmorgengroep van AVA`70 en exact twintig jaar later is ze hiermee onlangs gestopt.

Het zegt iets over de persoon die Gerda is, maar ook iets over de groep, die trainde. In al die jaren bood de fanatieke trainster een gevarieerd programma aan de bij Maandagmorgengroep. Van loopscholing, rek-strekoefeningen, achtjes, high-five of een duurloop. Alles kwam bij haar aanbod en iedereen kon meedoen, want de trainingen waren voor elke atleet van de groep goed te volgen.
Bij de avondtrainingen van AVA`70 zijn de atleten naar niveau AVA’70 ingedeeld, maar dat is bij de Maandagmorgengroep niet zo. Iedereen kan dus hierbij aansluiten; mensen die graag veel of weinig hardlopen, mensen die niet zo hard of juist harder willen hardlopen of liever houden van een combi; hardlopen en wandelen.
Daarnaast kent de Maandagmorgengroep ook veel gezelligheid en dat vindt iedereen ook erg belangrijk. Er zijn Maandagmorgengroep- leden van het eerste uur en die komen dus ook al twintig jaar. Sommigen zijn in verband met leeftijd/blessures van hardlopen naar wandelen gegaan.
Niets is lekkerder dan op de Maandagmorgen een uurtje gezellig hardlopen of wandelen om daarna gezamenlijk met de hele Maandagmorgengroep wandelaars en hardlopers in het clubhuis van AVA’70 koffie te drinken en na te praten. Gerda geeft na twintig jaar het trainersstokje over aan Janine te Veldhuis, Petra van Wijk en Lenie Wamelink. Zij staan van af nu aan het roer van de Maandagmorgengroep, want het blijft gewoon doorgaan.
Wie zin heeft een uurtje lekker op maandagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur te hardlopen of wandelen, is welkom bij AVA’70.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant