Een stuntrijder van The Pumpfactory in actie. Foto: PR
Een stuntrijder van The Pumpfactory in actie. Foto: PR

Spektakel op Sportpark Zuid met Kanjers voor KanjersSportevent

Sport

AALTEN – Voor de tweede keer wordt op sportpark Zuid het Kanjers voor Kanjers Sportevent georganiseerd. Op zondag 7 april staat Sportpark Zuid geheel in het teken van dit spectaculaire evenement. Liefhebbers van de wielersport in de breedste zin komen geheel aan hun trekken, van semiprofessionals tot senioren en gezinnen, er zijn sportieve activiteiten voor alle doelgroepen. Zelf meedoen of op het sportcomplex genieten van het professionele stuntteam van The Pumpfactory, Kanjers voor Kanjers Sportevent is een geweldig dagje uit voor sporters én publiek. Het inschrijfgeld gaat voor honderd procent naar de stichting Kanjers voor Kanjers. 

Door Karin Stronks

Op zondag 7 april om 8.30 uur opent Sportpark Zuid haar poorten en kunnen sportievelingen zich inschrijven voor de verschillende activiteiten. “Voor de jongste jeugd staan MTB (mountainbike) clinics op het programma die verzorgd worden door het Sensa Kanjers voor Kanjers Cyclingteam en instructeurs van Kanjers voor Kanjers. Hoe leuk is het om van een groep semiprofs de fijne kneepjes van het mountainbiken te leren. Fietsen en helmen zijn aanwezig, die kunnen de jongeren gratis lenen. Ook de clinic is gratis, laagdrempelig dus”, vertelt John Theissen namens de organisatie.

Een sportief dagje uit voor de hele familie


G-voetbal demonstratie
Sportpark Zuid is de ideale locatie voor het Kanjers voor Kanjers Sportevent. Alle benodigde faciliteiten zijn op Zuid voorhanden, bovendien is het complex de thuishaven van de stichting Kanjers voor Kanjers. “Op het sportterrein wordt centraal een grote tent opgezet, waar een hapje en drankje verkrijgbaar zijn. Naast een groot scala aan wielersport activiteiten wordt in de miniarena door professionele trainers een sportcarrousel aangeboden waar iedereen aan kan meedoen. Bovendien staat een demonstratie van G-voetbal op het programma. Het De Graafschap G-team zal in de miniarena een wedstrijd spelen tegen een regionaal G-team. Voor de jongste bezoekers is een twintig meter lange stormbaan geregeld. Kanjers voor Kanjers Sportevent is een sportief dagje uit voor de hele familie!”
Voor race-, MTB- en gravel liefhebbers zijn door wielervereniging De Peddelaars, samen met de organisatie van de Paastoertocht en Fietsgroep ‘t Muurtje prachtige routes uitgezet, er kunnen verschillende afstanden worden verreden. “Ook aan iets minder fanatieke fietsers is gedacht, voor hen is er de familiefietstocht. Een prachtige tour langs mooie plekjes rondom het glooiende Aalten.”

Stuntrijders
Op de spectaculaire pumptrackbaan wordt een wedstrijd voor de Nederlandse Pumptrack series gehouden. Deze wedstrijd is opgezet door The Pumpfactory. “The Pumpfactory verzorgt deze dag ook diverse BMX Freestyle shows op sportpark Zuid. Vier professionele stuntrijders zullen laten zien wat je allemaal kunt uithalen op een BMX-fiets. De rijders van The Pumpfactory zullen ook jongeren die het springen een keer willen proberen de kans geven om het eens te proberen. Met een vangkussen…”

Opening MTB baan
Op sportpark Zuid is hard gewerkt aan de aanleg van een MTB baan met spectaculaire houten vlonderbochten. “Om 11.00 uur wordt de MTB baan officieel geopend door Nederlands kampioen veldrijden 2024 Joris Nieuwenhuis uit Zelhem. De baan wordt na de opening meteen benut voor een speciale trainingswedstrijd van de renners van de FPS Bouw MTB cup. De MTB baan is aangelegd door Tracks & Trails van Patrick Jansen met bijdragen van Kanjers voor Kanjers, de BSO, De Peddelaars, Brichbouw, de Kramprun, Fietsgroep ’t Muurtje en het Sportakkoord van de gemeente Aalten.”

Informatie
Alle informatie over de verschillende activiteiten, aanvangstijden en het inschrijfgeld is te vinden via de website van Kanjers voor Kanjers. Onder het kopje Kanjers voor Kanjers Sportevent. “Het inschrijfgeld voor alle activiteiten gaat voor honderd procent naar de stichting Kanjers voor Kanjers. We mogen rekenen op een groot aantal sponsoren die het evenement mogelijk maken.”
Er zijn in de Achterhoek kinderen die niet of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten. Kinderen die thuis bijna nooit iets extra’s krijgen omdat er nauwelijks geld is. Kinderen die langdurig ziek zijn, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn. Voor deze kinderen wil Kanjers voor Kanjers meedoen, spelen en sporten, mogelijk maken. Door het realiseren en financieren van projecten voor deze kwetsbare doelgroep.


stichtingkan-jersvoorkanjers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant