Afbeelding
Lydia ter Welle

Aanmelden Sourcy Recreanten Zaalvoetbalcompetitie

Sport

ZIEUWENT - Vrijdag 16 september start de recreanten zaalvoetbalcompetitie in het Sourcy Center te Zieuwent weer. De competitie die al voor het 33ste jaar gehouden wordt is erg aantrekkelijk omdat men slechts één keer per drie of vier weken hoeft te spelen. Zo is het voor velen een extraatje voor conditie en balgevoel voor het veldvoetbal of vervanging van trainingen. Uit die jaarlijkse grote deelname blijkt dat deze vorm van recreanten zaalvoetbal enorm aanspreekt bij de deelnemers. Opgeven voor deelname nog tot eind oktober.

De deelnemende teams zijn onderverdeeld in 2 of 3 poules naar sterkte zodat ze bijna altijd gelijkwaardige tegenstanders treffen en zo dus interessante wedstrijden hebben. Het zijn vooral vrienden-, familie-, buurten-, bedrijven- en caféteams die hieraan meedoen en die komen uit alle plaatsen van de gemeente Oost Gelre en verder uit de gehele regio, zoals teams uit Groenlo, Winterswijk, Aalten en Ruurlo. Vooral het sportieve karakter en omdat elders bijna nergens op gunstige uren de recreanten aan bod komen zoals in het Sourcy Center maakt deze competitie zo interessant. Van elke poule plaatsen zich uiteindelijk de twee of drie hoogst geëindigde teams voor de finale. Die finale vindt half mei 2023 plaats.

Bijna alle wedstrijden worden op de vrijdagavonden gespeeld. Ook is er de mogelijkheid op de maandagavonden indien daar belangstelling voor is. Alle teams komen zeker 8 keer per seizoen in het veld, gemiddeld ongeveer dus 1 keer per maand en dat spreekt de teams ook erg aan, evenals het feit dat men altijd alleen thuiswedstrijden heeft. Opmerkelijk is dat er ook steeds meer interesse ontstaat bij jongere spelers. Mogelijk is dat het gevolg omdat velen wegens studie op kamers zitten en dit zien als extraatje.

Ook jouw team aanmelden? Dat kan bij Sourcy Center tel. 0544-352 222 of bij Bennie ten Bras tel. 0544-351 257 of mail naar b.bras8@chello.nl.. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Bennie. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit