Seizoensaftrap voor de jeugd van AZSV en AD'69. Foto: PR

Seizoensaftrap voor de jeugd van AZSV en AD'69. Foto: PR

Voetbaljeugd AZSV en AD’69 trapt nieuw seizoen af

Sport

AALTEN - Toen de Aaltense voetbalvereniging ‘Houdt Moed’ het in 1906 op de Pol opnam tegen ‘Oud Holland’ uit Winterswijk konden de voetballiefhebbers zich geen moment bedenken dat die sport zo’n grote vlucht zou nemen. Meer dan 25 Aaltense voetbalverenigingen later, die op meer dan vijftien verschillende velden/weilanden gespeeld hebben is het nu zover dat de voetballende jeugd van Aalten geen keus meer hoeft te maken waar ze willen voetballen. Zaterdag 20 augustus wordt dat groots gevierd met de Seizoensaftrap 2022-2023. De ‘Crew’ heeft er met de vele vrijwilligers en diverse sponsoren een geweldig programma voor in elkaar gedraaid.

Sportpark Villekamp is om 9.30 uur open. Omstreeks 10 uur zullen wethouder Hans te Lindert en hoofdsponsor van de jeugdafdeling Hans Beele, twee zeer betrokken mensen als het om jeugd en sport in Aalten gaat, de opening verrichten. De zaterdagmorgen is gereserveerd voor de voetbalschool en de jeugd tot 13 jaar. De voetbalschool, voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, speelt het Beele toernooi. De jongens en meisjes van 8 t/m 13 jaar krijgen op veld 4 leuke clinics voorgeschoteld door de Heren1 en Dames1 terwijl op de velden 2 en 3 diverse attributen klaar staan waar de jongens en meisjes zich onder begeleiding van de Jo-19 en Mo-20  kunnen uitleven. Verder zijn er voor zowel de voetbalschool als voor de jeugd tm 13 jaar nog leuke verrassingen. Eén ding mag al wel worden verklapt: er staat een leuke goodiebag op hen te wachten. Ook kinderen die van plan zijn om te gaan voetballen zijn, uiteraard met hun ouders, van harte welkom.

Voetbalschoenen
Heel bijzonder is dat één van de aanwezige jeugdteams een heel bijzondere verrassing te wachten staat. Hans Beele doet een trekking van een loterij waarbij alle spelers van het winnende team zich een speciaal paar voetbalschoenen aan mogen laten meten bij Sportshop Navis. Nu al is duidelijk dat die schoenen een echt een collectors-item zijn. Een hele goede reden om met zoveel mogelijke teams aanwezig te zijn.
Het middagprogramma voor de O-14 t/m O-17 bevat een mixed-toernooi met ook daar een heel uitdagend en gevarieerd programma waarbij teambuilding een belangrijke plaats inneemt. Toernooidirecteur Bram Roelofsen zal er met zijn team, Heren 6, voor zorgen dat alles volgens de regels verloopt.

Traditioneel duel
Om 15.00 uur wordt de inmiddels traditionele wedstrijd AZSV 2-AD’69 1 gespeeld. Na afloop van die wedstrijd wordt er nog aan het Rad van Fortuin gedraaid en daarmee zijn leuke prijzen te winnen. Zeker als het weer meewerkt zal het daarna, onder de noemer ‘derde helft’, nog lang gezellig blijven.
Niet alleen leden van AD’69 en AZSV zijn welkom maar ook iedereen die wel eens wil weten hoe het in het weekend op de voetbalvelden aan toegaat. Ouders, grootouders, verzorgers, ooms en tantes moeten beseffen hoe fijn de kinderen het vinden om te laten zien hoe ze ooit een Frenkie de Jong hopen te worden. Zeker voor mensen die hun kinderen willen laten voetballen en/of zelf vrijwilliger willen worden is dit een mooie gelegenheid om de sfeer te proeven. Spreek rustig een vrijwilliger van AZSV of AD aan, zij zullen je wel door verwijzen naar iemand die meer uitleg kan geven.
AD’69 en AZSV staan niet stil. De clubs weten dat stilstaan achteruitgang betekent. In een steeds individualistischer wordende wereld mag het belang van een teamsport niet worden onderschat. Ook daarom zetten vele vrijwilligers zich in voor een mooie toekomst van het voetbal in Aalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant