Trotse Schiller 2 captain Doménique Ruwhof (links) en directeur Jaap Delleman. Foto: PR

Trotse Schiller 2 captain Doménique Ruwhof (links) en directeur Jaap Delleman. Foto: PR

Schiller-darters finishen goud en zilver

Sport

AALTEN - IJsseldarts seizoen 2021-2022 gaat de boeken in als door de pandemie zeer bewogen. Niettemin slaagden de dart-teams van Oerkroeg Schiller te Aalten er in om twee plaatsen te veroveren op het podium.

In divisie 2B behaalde team ‘Hoe dan?!’ de eerste plaats en promoveert daardoor rechtstreeks naar de eerste divisie van deze regionale competitie. De top 3 van deze poule eindigde uiteindelijk binnen drie wedstrijdpunten afstand van elkaar, waardoor de spanning tot en met de laatste dartpijl om te snijden was. 

De befaamde eredivisie is het hoogst haalbare niveau binnen deze competitie. Team Schiller 2 wist hierin uiteindelijk de prestigieuze tweede plaats op het erepodium te verzilveren. Teamlid Sander Lammers ontving daarnaast waardering voor de hoogste finish van maar liefst 161 punten. Regerend Aaltens kampioen Wilco Kramp wist indrukwekkend veertien keer de maximale score van 180 punten voor Schiller 2 te gooien. 

Tijdens de prijsuitreiking werden beide teams aangenaam verrast door bezoek van directeur Jaap Delleman. Namens de Oerkroeg huldigde hij de darters met bloemen en uiteraard werd er op gepaste wijze geproost.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit