Gemeentewerf. Foto: PR
Gemeentewerf. Foto: PR

Meedenkavond PP over industrieterreinen

Politiek

AALTEN - Nu nadenken over later. Dat geldt voor heel veel terreinen. Ook voor industrieterreinen. Waar en hoe werken we in de toekomst? De Progressieve Partij houdt op woensdag 4 april een openbare ‘meedenkavond’ over dit onderwerp. Op een toepasselijke locatie: de gemeentewerf op het industrieterrein in Aalten. De deelnemers beginnen met een fietstocht over industrieterrein ’t Broek. Deze start om 19.30 uur. De gemeentewerf is te vinden aan de Derde Broekdijk 1e in Aalen. Toegang en koffie zijn gratis. Wie geen fiets beschikbaar heeft, maar toch wil meedoen, kan mailen: fractie@progressieve-partij.nl.

Provincies, regio’s en gemeenten denken volop na over toekomstige uitbreidingen van werklocaties. Ook Gelderland, Achterhoek en gemeente Aalten. Er is een regionale studie verschenen die berekent dat voor de gemeente Aalten elf hectare nieuw terrein nodig is de komende jaren. In de hele regio Achterhoek maar liefst 179 hectare. Maar moet dat wel, moeten we op dezelfde manier maar doorbouwen?
In Oost-Gelre klonken kritische geluiden van bestaande ondernemers omdat grote bedrijven van buitenaf hun schaarse personeel wegkapen. Het rapport over de bevolkingsgroei van de huidige informateur van Swol adviseerde scherper te kiezen voor sectoren. Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank vroeg zich af wat de toegevoegde waarde voor de economie is van kassenteelt, slachterijen en grote distributiebedrijven. Daarbij komen nog een paar uitdagingen ‘: klimaat, stikstof, tot ruimte voor de natuur en netcongestie. Voor 2030 is er niet voldonede ruimte op het stroomnet. En oplopende onoplosbare tekorten in juist de diensten- en zorgsector.
Vragen die aan bod komen, zijn: moeten we zo doorgaan? Welke bedrijven staan er nu op het industrieterrein? Welke mogelijkheden zijn daar al voor duurzame energie, groene inrichting, ombouw, architectuur, indikking?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant