Concert van de Mastreechter Staar in een sfeervolle Werenfriduskerk december 2019. Foto: Renske Hummelink/archief Achterhoek Nieuws

Concert van de Mastreechter Staar in een sfeervolle Werenfriduskerk december 2019. Foto: Renske Hummelink/archief Achterhoek Nieuws

Mastreechter Staar wegens succes opnieuw in St. Werenfriduskerk

Muziek

ZIEUWENT - Liefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar de tickets voor het concert van Mastreechter Staar kunnen vanaf vandaag gekocht worden. Op 14 oktober komt het koninklijke mannenkoor naar Zieuwent en zal voor de tweede keer zijn weergaloze vibrato’s ten gehore brengen. De unieke combinatie van zo’n honderd mannenstemmen in de Werenfriduskerk, die bekend staat om zijn fabuleuze akoestiek, is een ervaring om je vingers bij af te likken.

Door Dinès Quist

Na een uitverkocht concert in 2019 werd het tijd om het befaamde Mastreechter Staar opnieuw uit te nodigen. Tot groot genoegen van het bestuur van het Werenfriduskoor Zieuwent, dat de organisatie in handen heeft, wordt de Sint Werenfriduskerk opnieuw het decor van een indrukwekkend concert. “Het Mastreechter Staar geniet nationale en internationale bekendheid”, vertelt Eric Hummelink, één van de vijf organisatoren, “en dat is niet verwonderlijk want het is letterlijk en figuurlijk, een mannenkoor van formaat. Ze maken concertreizen en hebben menigmaal op het Vrijthof gestaan in het programma van André Rieu. We zijn heel blij dat we hen 14 oktober mogen verwelkomen op onze thuisbasis in de Zieuwentse kerk.”

Muzikale wereldreis
Bezoekers van het concert worden meegenomen op muzikale wereldreis met een uitgebreid repertoire aan wereldliederen. Klassieke en religieuze werken komen voorbij, maar ook een verrassingselement passeert de revue waar de Achterhoekers onder de luisteraars trots op zullen zijn. Zo’n honderd koorleden en vijf solisten vullen de kerk met prachtige liederen. Eén dame doorbreekt het mannenkoor met hemelse solo’s en de muzikale avond wordt aangevuld door een gastvocalist uit Keulen. Het concert wordt opgebouwd uit twee delen van drie kwartier, met een korte pauze. 

Met dank aan sponsoring vanuit Bedrijvenbundeling Zieuwent kan het concert georganiseerd worden. Het Witte paard zorgt voor de catering van de muzikanten en organisatoren. Woonzorg Zieuwent, voormalige pastorie stelt ruimte beschikbaar aan de muzikanten om zich voor te bereiden. 

Niet luisteren maar beleven
Het Mastreechter Staar, wat ‘Ster van Maastricht’ betekent, is al opgericht in 1883. Dat het mannenkoor na 140 jaar nog steeds grote populariteit geniet spreekt boekdelen. Eric Hummelink weet wel waarom en vertelt: “Tijdens het concert luister je niet naar de muziek, maar je beleeft de muziek. De samensmelting van de mannenstemmen creëert een bijzondere energie en uitzonderlijke vibratie waar je kippenvel van krijgt. Niet alleen voor de liefhebbers van mannenkoren of klassieke muziek is dit concert interessant, maar ook zeker voor liefhebbers van andere muziekstijlen. Zij kunnen zich laten inspireren door met andere oren te luisteren naar klanken en melodieën, er valt veel te ontdekken.”

Toegangskaarten
De organisatie vindt het belangrijk dat het concert toegankelijk is voor iedereen en heeft de ticketprijs zo laag mogelijk gehouden. Er zijn dan ook geen eerste- en tweerangkaartjes. De kerk is rolstoeltoegankelijk en de banken zijn voorzien van kussentjes.

Hoewel er ruim 600 kaarten beschikbaar zijn, is uit voorgaande jaren gebleken dat de voorverkoop snel gaat. Het optreden van de Mastreechter Staar vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 19.00 uur in de Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat te Zieuwent. Kaarten kosten 30 euro en zijn te koop bij de Spar in Zieuwent en online via: zieuwent.eventgoose.com (+ € 1 ticketkosten).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit