Druk bezig met Nederlands leren in het Taalcafé.

Druk bezig met Nederlands leren in het Taalcafé.

J. Logmans

Taalcafé Aalten zoekt vrijwilligers

Maatschappij

AALTEN – In het Taalcafé Aalten is iedereen welkom die een buitenlandse achtergrond heeft en graag Nederlands wil leren. Er komen gasten uit zo’n 10 verschillende landen, o.a. statushouders uit Syrië , Eritrea en Afghanistan, maar ook Oekraïners, en buitenlanders die nu in Nederland wonen, al dan niet met een Nederlandse partner. Ze hebben ook allemaal een heel verschillende onderwijsachtergrond. 

Er is een drempelloze instroom, en daarom wordt er in veel verschillende groepjes lesgegeven, aan ieder op z’n eigen niveau. Gemiddeld komen er per keer zo’n 13-15 gasten. Behalve Nederlands leren, zijn ontmoeting en integratie ook heel belangrijke onderdelen van de lessen. 

Voor deze manier van werken zijn er veel medewerkers nodig. Het Taalcafé is nog op zoek naar extra vrijwilligers, zowel voor de maandagochtendgroep van 10-12 uur, als voor de woensdagavondgroep van 18-19.30 uur (speciaal voor Oekraïners), als ook voor de donderdagochtendgroep van 10-12 uur. Een speciale opleiding hiervoor is niet nodig. Een warme belangstelling en openstaan voor mensen die uit een andere cultuur komen is het voornaamste. De sfeer is gezellig, met veel persoonlijke aandacht voor iedere gast, en er is gevarieerd lesmateriaal, afhankelijk van ieders taalniveau. 

De lessen zijn altijd heel verrijkend, zowel voor de gasten als voor de medewerkers! 

Er wordt lesgegeven in het gebouw van Figulus Welzijn, Damstraat 4i in Aalten. 

Wie het leuk en interessant vindt om met buitenlandse gasten om te gaan en om ze verder te helpen met het leren van onze moeilijke Nederlandse taal, is van harte welkom om mee te doen.

Interesse om mee te doen of wilt u meer weten? U kunt altijd vrijblijvend eens langskomen om kennis te maken, de sfeer te proeven en te kijken of het iets voor u is. Voor meer info kan men ook contact opnemen met de coördinator van het Taalcafé Jantine Logmans, email j.logmans@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant