Dankzij extra budget van de gemeente Aalten blijven de deuren van Bibliotheek Aalten langer open. Foto: PR
Dankzij extra budget van de gemeente Aalten blijven de deuren van Bibliotheek Aalten langer open. Foto: PR

Verruiming openingstijden bibliotheek in Aalten

Maatschappij

AALTEN - Sinds kort is de Bibliotheek Aalten maar liefst tien uur per week langer geopend. Dit betekent dat er meer ruimte is voor een bezoek aan de bibliotheek.

In de pauze is het fijn om even de benen te strekken tijdens een rondje door het centrum van Aalten. Aan deze wandeling kan vanaf nu een bezoek aan de bibliotheek worden toegevoegd, want van dinsdag tot en met vrijdag is de bibliotheek voortaan ook geopend van 12.00 tot 14.00 uur. Daarnaast is de bibliotheek op maandag en vrijdag een uur langer open, namelijk tot 20.00 uur ‘s avonds.

Extra budget
De gemeente Aalten heeft extra budget beschikbaar gesteld aan Bibliotheek Achterhoekse Poort, met vestigingen in Aalten en Dinxperlo. De Bibliotheek heeft ervoor gekozen dit in te zetten voor verruiming van de openingstijden van de vestiging Aalten. En daar wordt al dankbaar gebruik van gemaakt. Zoals een stel jongens dat op woensdag rond half een binnenliep zei: “Fijn dat de bieb vaker open is, want niet iedereen heeft thuis de ruimte om te studeren en ook niet iedereen heeft een pc tot zijn beschikking.”

Ontmoetingsplek
De bibliotheek doet veel meer dan het uitlenen van boeken en ander leesmateriaal. Ook voor niet-leden! Iedereen is welkom voor het lezen van een krant of tijdschrift en het drinken van een kopje koffie of thee. Voor een werkplek, met gebruik van wifi en een printer. Of voor deelname aan een van de vele activiteiten die er georganiseerd worden: van lezingen, cursussen en workshops tot inloopspreekuren voor informatie over onder meer belastingtoeslagen, buurtbemiddeling en belastingaangifte. Met het extra budget is er ruimte om meer te organiseren en zo nog beter te kunnen beantwoorden aan de vraag.
Het volledige activiteitenoverzicht is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl. Daarnaast is de bibliotheek ook een Informatiepunt Digitale Overheid, waar iedereen terecht kan met vragen over zaken die je online kunt regelen met de overheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant