De verenigingsavond van 23 november was een succes. Foto: PR
De verenigingsavond van 23 november was een succes. Foto: PR

Verenigingsavond gemeente Aalten: blijvende ondersteuning voor verengingen

Maatschappij

LINTELO - Op donderdagavond 4 april wordt in het Kulturhus in Lintelo weer een avond gehouden voor alle verenigingen in de gemeente Aalten. De inloop begint om 19.00 uur en om 19.30 uur start het programma. Tijdens de avond zal worden teruggekeken naar de vorige bijeenkomst van 23 november in ’t Grachthuys in Bredevoort en zullen er voor verenigingen interessante workshops en inspiratiesessies worden georganiseerd. Deze editie is wederom een initiatief van de Talentverbinder, de Aaltense Uitdaging en de gemeente Aalten.

Tijdens de bijeenkomst wordt eerst de output van de vorige verenigingsavond van 23 november besproken en de acties die naar aanleiding daarvan ondernomen zijn. Ook zal er speciale aandacht zijn voor de ‘visie op vrijwilligers’ die de gemeente aan het ontwikkelen is. Verenigingen zijn erg belangrijk voor de sociale basis in de gemeente. Vrijwilligers zijn belangrijk voor de verenigingen en daarmee vormt het onderwerp ‘vrijwilligers’ een belangrijk onderdeel van de verenigingsondersteuning. Kunnen de aanwezige verenigingen zich voldoende vinden in de tot nu toe gevormde en hebben zij nog aanvullingen of suggesties?

Workshops
In het tweede gedeelte van de van de bijeenkomst gaan verenigingen uiteen in verschillende workshops en inspiratiesessies waar men zich vooraf voor heeft opgegeven. Zo zal Casper Kaspar, jobcoach bij Laborijn, ingaan op hoe er het beste kan worden omgegaan met cultuurverschillen en taalbarrières binnen de verenigingen. Ook zal Dennis Hoftijzer van Frappant tips en tricks geven voor hoe verenigingen zich goed ‘in de markt kunnen zetten’ door middel van de juiste communicatie en marketing. Wilma Dondergoor van MEE Samen zal de training ‘Iedereen doet MEE’ geven: hoe zorg je ervoor dat iedereen zich binnen je vereniging thuis voelt en mee kan doen, ook de leden met een niet zichtbare beperking? Tenslotte biedt Sportkracht12 handvaten voor het binden en boeien van vrijwilligers. Hierbij is aandacht voor het inventariseren van alle taken, imagoverbetering van het vrijwilligerswerk en het persoonlijk benaderen van alle leden.

Verenigingen of organisaties kunnen zich aanmelden via Talentverbinder Karlijn te Poele: karlijn@talentverbinder.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt en wat per persoon de 1e en 2e voorkeur is van de te volgen workshops. Er wordt geprobeerd iedereen naar wens in te delen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant